Aannemers gezocht voor verduurzaming ruim 1600 woningen
6 oktober 2022

Aannemers gezocht voor verduurzaming ruim 1600 woningen

Gemeente Leeuwarden gaat in de komende jaren ruim 1600 woningeigenaren in Leeuwarden-Oost helpen bij het verduurzamen van hun woning. Dit doen we in een tijd waarin energietransitie steeds belangrijker wordt. Steeds meer mensen kunnen de kosten voor energie niet meer betalen. Er wordt momenteel gewerkt aan de voorbereidingen van dit project. Een belangrijk onderdeel van het project is een kleinschalig experiment om de beoogde werkwijze te toetsen. Daar hebben we hulp bij nodig! Via deze weg doen wij een beroep op aannemers om binnen dit experiment maximaal veertig woningen te verduurzamen.

De gemeente Leeuwarden heeft geld van het Rijk ontvangen voor het verduurzamen van ruim 1600 woningen in Leeuwarden-Oost. Dit betekent dat er tot juli 2031 geld beschikbaar is voor de ondersteuning van bewoners en het toepassen van maatregelen ten behoeve van met name schilisolatie.

We streven ernaar in december te starten met een experiment van vijftien tot veertig woningen. In het voorjaar van 2023 willen we dit afronden. Samen met u willen we oefenen in het toepassen van technische maatregelen, het communicatieproces en de financieringsconstructie. Het is de bedoeling de bewoners tijdens dit traject zoveel mogelijk te ontzorgen. Dat betekent dat zij gedurende het gehele traject, van subsidieaanvraag tot en met de uitvoering worden begeleid. Met het experiment willen we tenslotte de rolverdeling tussen de woningeigenaar, de gemeente en de aannemer optimaliseren.

Wilt u met ons de uitdaging aangaan om op korte termijn particuliere woningeigenaren te helpen met het verduurzamen van hun woning? Meld u zich dan voor 19 oktober aan via duurzaamoost@leeuwarden.nl. Wij gaan graag het gesprek met u aan over de mogelijkheden op korte termijn en met een doorkijk naar de uiteindelijke aanpak voor alle woningen.

Nieuws

28 11 2022
De E-Fixxter: de eerste volledig elektrische camper van Nederlandse bodem uit Leeuwarden

De E-Fixxter: de eerste volledig elektrische camper van Nederlandse bodem uit Leeuwarden

Een camper die seriematig op eigen bodem geproduceerd wordt en die je ook gewoon privé als vervoermiddel kunt gebruiken: Fixxter…
Lees meer →
23 11 2022
Maatregelenpakket inflatie voor ondernemers

Maatregelenpakket inflatie voor ondernemers

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor 1,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een maatregelenpakket voor ondernemers. Dit doet…
Lees meer →
08 11 2022
Vrijdag 18 november vieren we het ondernemerschap!

Vrijdag 18 november vieren we het ondernemerschap!

Ieder jaar worden ondernemers in het hele land een dag in het zonnetje gezet tijdens De Dag van de Ondernemer!…
Lees meer →