Zoek op inhoud

Financiering & Subsidies

Wij stimuleren ondernemers graag met innovaties of de groei van hun bedrijf. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er regelingen voor financiering van uw plannen. Maar ook subsidies voor in Leeuwarden gevestigde ondernemers en kennisinstellingen die een innovatief product of proces ontwikkelen op het gebied van circulaire economie, watertechnologie, duurzame energie, agrifood of een meer generieke innovatie.

Subsidiemogelijkheden en financiering

SNN
Voor alle subsidiemogelijkheden in Noord-Nederland verwijzen wij u graag naar de site 123subsidie van SNN. Op deze website ziet u in een paar stappen voor welke subsidies uw onderneming in aanmerking komt.

Ynbusiness
Onze partner Ynbusiness ondersteunt ondernemers bij de groei van het bedrijf. Wilt u advies op het gebied van financiering, export of bedrijfsvoering? Bezoek dan de website van Ynbusiness en vraag een gratis adviesgesprek aan.


Innovatiefonds Circulaire- en Energietransitie 2023-2024

Innovatie en werkgelegenheid stimuleren doen we graag. Daarvoor is er het Innovatiefonds. Met een subsidie, lening of garantstelling helpt het Innovatiefonds bedrijven en kennisinstellingen om kansrijke en innovatieve producten en diensten te ontwikkelen. De gemeente neemt soms ook innovatieve producten af als launching customer.

De regeling is gericht op innovatieve projecten op het gebied van de circulaire economie en duurzame energie. Denk hier bijvoorbeeld aan innovaties voor de opslag van duurzaam opgewekte energie of een innovatief proces binnen de circulaire keten. Daarnaast mag het project zich richten op de experimentele ontwikkeling van een nieuw product, een nieuwe dienst of een nieuw procedé of het aanmerkelijk vernieuwen van een bestaand product, een bestaande dienst of een bestaand procedé.

  • Er wordt maximaal € 25.000,- per aanvraag aan subsidie verstrekt
  • U moet op het moment van de aanvraag uiterlijk binnen 6 maanden na de aanvraag, gevestigd zijn in de gemeente Leeuwarden.
  • Het project moet worden uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minimaal twee partijen.
  • Voordat u een aanvraag doet, moet u in gesprek zijn geweest met de gemeente Leeuwarden.
  • Het project wordt in de gemeente Leeuwarden uitgevoerd.
  • Het project moet binnen één jaar nadat u de subsidie hebt ontvangen worden uitgevoerd.

    Meer informatie over het aanvragen vindt u hier.

Regelingen landelijke overheid

Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH)

Bent u verhuurder en wilt u één of meer van uw bestaande huurwoningen verduurzamen? Kijk of u in aanmerking komt voor de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). Met deze regeling krijgt u subsidie voor energiebesparende maatregelen om uw huurwoning(en) te verduurzamen.

TEK-regeling

DE TEK-regeling is vanaf 21 maart 09:00 uur tot en met 2 oktober 2023 geopend. Het betreft hier een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale kosten. De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt is bedoeld voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met behulp van deze tegemoetkoming krijgt u als energie-intensieve mkb’er meer adem om uw bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden. Meer informatie over het aanvragen is te vinden op deze pagina.

contact
Heeft u vragen? Neem gerust contact op

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?
Toon alle contactpersonen
  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.