Zoek op inhoud

Retail & Horeca

De Friese hoofdstad en de omliggende dorpen bieden mooie vestigingsmogelijkheden voor retail- en horecaondernemers. Een bruisende stad met een goede bereikbaarheid, veel evenementen en heel Friesland als verzorgingsgebied. Ontdek wat de regio nog aantrekkelijker maakt voor retail- en horeca ondernemers.

Visuele schoonheid, uitstekende bereikbaarheid, een divers winkelaanbod, tal van evenementen en cultuur maken de Leeuwarder binnenstad aantrekkelijk. Leeuwarden staat bekend als een echte koopstad en werkt als een magneet voor de rest van de provincie. Het heeft alle eigenschappen die je van een stad verwacht en loopt voorop in het ontwikkelen van nieuwe stadsconcepten. Het doel: de binnenstad van de toekomst creëren. Samen met u als ondernemer!

De binnenstad van Leeuwarden kenmerkt zich door stijlvolle nieuwbouw en monumentale panden. Statige grachten, groene singels, knusse winkelstraatjes, unieke bezienswaardigheden en uitgestrekte pleinen vol gezellige terrassen. Hier zijn grote ketens als H&M, Costes, Hema en Rituals vertegenwoordigd. In de vele smalle straatjes vind je eigentijdse en hippe winkels. En ook voor starters en het middensegment liggen prachtige kansen in onze bruisende binnenstad.

Ook Leeuw worden?

Samen met u zorgen we ervoor dat u uw ondernemersdroom waar kan maken! Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Hessel bij de Leij.

Meer informatie over de economie is ook te vinden op de website van Stichting Binnenstadsmanagement Leeuwarden. Zij helpen met het organiseren van overleggen, verbindingen en samenwerkingen. De stichting functioneert als koepel voor de gehele binnenstadsorganisatie.

Toerisme

Leeuwarden is in trek bij de toerist. De prachtige historische binnenstad, actierijke evenementen en veel bezienswaardigheden. Denk aan monumenten, musea, grachten, singels, winkels en restaurants. Dit alles maakt Leeuwarden een bruisende stad voor de inwoners, haar gasten en voor u als ondernemer.

Evenementen
Leeuwarden is graag gastheer van grootschalige evenementen met veel aandacht op landelijke tv. Mooie voorbeelden zijn Serious Request en The Passion. Twee evenementen met tienduizenden bezoekers en miljoenen kijkers. In 2018 was Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Een hoogtepunt was de Royal de Luxe voorstelling, waar 400.000 bezoekers van genoten. Al deze bezoekers zijn potentiële consumenten voor u als ondernemer.

Winkelpark De Centrale

De Centrale
Aan de rand van de binnenstad ligt winkelpark De Centrale. Op het park bevinden zich de bekende woon-, sport- en elektronicaketens, die jaarlijks meer dan vier miljoen bezoekers trekken. Momenteel bedraagt het winkelvloeroppervlak ruim 35.000 vierkante meter. Het winkelpark mag zich dan ook het regionale winkelcentrum van Friesland noemen. Met de voorgenomen uitbreiding van 10.000 vierkante meter zal de regionale positie van De Centrale alleen nog maar verder toenemen. Profiteert u mee?

Wijkwinkelcentra
Leeuwarden kent veel wijkwinkelcentra voor de lokale bewoners. Aldlân, Bilgaard, Camminghaburen, de Schrans, Nijlân en Vrijheidswijk. De populariteit en het aantal bezoekers blijft stijgen. Stijgt u mee?  

Dorpen
De gemeente Leeuwarden biedt meer! De dorpen Stiens en Grou hebben een prachtige regionale detailhandel functie. Ontdek de regio en bekijk wat omliggende dorpen te bieden hebben voor u als retail- of horeca ondernemer. 

Sectoren

Topsectoren, dat zeggen we hier liever niet. Want iedere sector is voor ons top, of je nu aan het hoofd staat van een innovatief bedrijf met 500 medewerkers of een grand-café runt. Natuurlijk zijn er wel een paar waar we extra trots op zijn.
contact
Heeft u vragen? Neem gerust contact op

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?

Contact

Hessel bij de Leij
+31 6 11768374
Toon alle contactpersonen
  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.