Zoek op inhoud

Energiecampus

Leeuwarden is een ideale plek om onderzoek te doen en te innoveren. De stad is koploper op het gebied van zuivel, financiële dienstverlening en watertechnologie. Lokale problemen omgezet tot sterke punten. We houden van een uitdaging in Leeuwarden. Ook een uitdaging die te maken heeft met energie.

Meer mogelijkheden, neem contact op.

Heb je zelf een idee, neem contact op. We denken graag mee.

Bedrijventerreinen & kantoorlocaties
Bedrijventerrein de Zwette
400 bedrijven
Er zijn nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Bedrijventerrein de Hemrik
380 bedrijven
Geen nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Kantoorlocatie De Werp
bedrijven
Er zijn nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Bedrijventerrein Frisia
bedrijven
grootte tussen 1.800m² en 9.300 m²
Meer informatie
Campussen
Dairy Campus
bedrijven
WaterCampus Leeuwarden
bedrijven
Kenniscampus
bedrijven
Energiecampus
bedrijven
MICA
bedrijven
Campus Fryslân
bedrijven
Gebieden
Grou
bedrijven
Leeuwarden
bedrijven
Stiens
bedrijven

De Energiecampus richt zich volledig op het oplossen van complexe vraagstukken over energie en duurzaamheid. De lucht is hier schoon en dat willen we graag zo houden. 

We praten niet alleen, we doen vooral. Dat is waar Energiecampus Leeuwarden voor staat. De inrichting van deze campus is in volle gang. Er komt een zonne-energiepark, meerdere biogasprojecten en testlocaties. Kennis vergaren, experimenteren, productie en consumptie komen hier bij elkaar. Het terrein is nog in aanbouw, maar wordt straks de thuishaven voor bedrijven die duurzame energie produceren.

Voor innovatieve start-ups is een nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen van groot belang. In september 2019 werd het allereerste pand op de campus geopend: het Energie Kenniscentrum Leeuwarden. Dit is, naast huisvesting voor Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat, een servicecentrum, kennisinstelling en ontmoetingsplek voor duurzaam Noord-Nederland.

Ten westen van de Friese hoofdstad ligt de Energiecampus. Dankzij een goede verbinding met de N31 en het van Harinxmakanaal is dit terrein eenvoudig te bereiken. De campus is 48 hectare en bestaat onder andere uit het voormalige vuilstortterrein De Schenkenkans. Wat eerder een afvalstortplaats was, is straks een werkplaats voor de toekomst.

Een zonne-energiepark van 1,2 hectare zorgt er straks voor dat niet alleen de Energiecampus zelfvoorzienend is. Ook levert de campus groene energie aan minimaal 4000 huishoudens in Leeuwarden. Rondom de campus zal er veel ruimte zijn voor recreatie, waardoor de stadsrand een aantrekkelijk groen aanzicht krijgt. Het aanbod van kavels is ruim, waardoor er nog voldoende ruimte is! Kom op een unieke manier ondernemen. Energiecampus Leeuwarden is dé plek voor ondernemers, start-ups en kennisinstellingen van de toekomst. We werken samen aan het bouwen van een ecosysteem om innovatie en energietransitie te versnellen. Komt u ook een kavel bekijken?

Lees meer over de Energiecampus of verduurzamen

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?
Toon alle contactpersonen

"*" geeft vereiste velden aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.