Zoek op inhoud

Bedrijventerrein de Zwette

Meer mogelijkheden, neem contact op.

Heb je zelf een idee, neem contact op. We denken graag mee.

Bedrijventerreinen & kantoorlocaties
Bedrijventerrein de Zwette
400 bedrijven
Er zijn nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Bedrijventerrein de Hemrik
380 bedrijven
Geen nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Kantoorlocatie De Werp
bedrijven
Er zijn nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Bedrijventerrein Frisia
bedrijven
grootte tussen 1.800m² en 9.300 m²
Meer informatie
Campussen
Dairy Campus
bedrijven
WaterCampus Leeuwarden
bedrijven
Kenniscampus
bedrijven
Energiecampus
bedrijven
MICA
bedrijven
Campus Fryslân
bedrijven
Gebieden
Grou
bedrijven
Leeuwarden
bedrijven
Stiens
bedrijven

Aan de zuidwestelijke kant van Leeuwarden vindt u bedrijven- en winkelpark De Zwette. Dit is het grootste bedrijventerrein van Friesland en telt circa 400 bedrijven. Van productie-industrie, groothandel, retail en zakelijke dienstverlening tot keukenzaken, bouwmarkten en kantoren. De Zwette is een ruim opgezet bedrijventerrein met veel water en groen, een centrale ligging direct aan de N31, nabij de A32.

Beschikbare kavels

Op 17 november 2023 om 9:00 uur is de inschrijvings- en selectieprocedure gestart voor een aantal kavels op het bedrijventerrein Zwette IV en V. Deze inschrijving is afgesloten en een deel van de kavels is gegund aan diverse partijen. Niet alle kavels zijn toegewezen. Er zijn nog kavels beschikbaar voor de verkoop.

Volgens de regels voor inschrijving op de industrieterreinen gebeurt toewijzing op basis van “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. Wij stellen als voorwaarde dat kavels niet worden toegewezen aan partijen die van plan zijn kantoren, opslagunits, energieopslag en/of datacenters te bouwen.

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de beschikbare kavels. Dit betreft een momentopname. Voor de actuele status van een kavel vragen wij u contact op te nemen met Bernard Mijnders (accountmanager) via +31 6 50050064 of bernard.mijnders@leeuwarden.nl o.v.v. beschikbare kavel Zwette V. Wij gaan graag met u in gesprek over uw plannen!

Bedrijventerrein Kavelnummer Oppervlakte in m2 (circa) Kavelprijzen per 2024 (exclusief kosten koper en btw)
Zwette V 3a 7.660 € 363.300,00
Zwette V 4 3.000 € 142.400,00
Zwette V 6 3.585 € 244.900,00
Zwette V 10 11.310 € 830.700,00
Zwette V 11 14.710 € 672.200,00
Zwette V 12 9.886 € 776.700,00
Zwette V 12a 11.000 € 864.100,00
Zwette V 13 11.944 € 1.060.000,00

Ontwikkeling WTC gebied

Een bijzonder project op de Zwette is de gebiedsontwikkeling WTC en het nieuwe Cambuurstadion: het Elfstedenpark. Het WTC-gebied ondergaat de komende jaren een metamorfose. De bouw van een nieuw voetbalstadion voor Cambuur zorgt voor meer dynamiek in het gebied in combinatie met winkels, horeca, kantoren en indooractiviteiten (leisure). Er zijn twee nieuwe supermarkten gevestigd en het nieuwe Cambuurstadion gaat onderdak bieden aan onderwijs: ROC Friese Poort.

Energieneutraal in 2035

De Zwette heeft een duurzame ambitie: in 2035 wil het een energieneutraal en circulair bedrijventerrein zijn. Daarom doen Ennatuurlijk en Shell hier onderzoek naar aardwarmte. Dit is een kansrijke, duurzame energiebron en kan een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame warmtevoorziening van Leeuwarden.

Energiecampus

Sinds 2019 is de Energiecampus gevestigd op de Zwette. Hier werken organisaties samen aan de energietransitie door slimme kruisbestuiving tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid. Met bedrijven die duurzame energie produceren, startups voor innovaties en een nauwe samenwerking met kennisinstellingen. Samen dromen, denken, durven én doen!

Het bedrijventerrein is ingedeeld in verschillende zones (De Zwette I t/m VI). Iedere zone heeft zijn eigen specificaties en voorwaarden. Er zijn diverse (zicht)locaties beschikbaar op Zwette IV en V. Zwette VI is momenteel volop in ontwikkeling. Naar verwachting kan er over een aantal jaren gebouwd worden op dit nieuwe terrein.   

Ligging Direct aan de N31, nabij de A32
Kenmerken Grootste bedrijventerrein in de regio met veel ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Vele ontwikkelingen in het kader van duurzaamheid. Spin-off van creatieve, duurzame en innovatieve bedrijven: Energiecampus, productie biogas, tankstation LNG en geothermie.
Aantal bedrijven Meer dan 400 bedrijven met circa. 6000 arbeidsplaatsen
Type kavels Diverse kavels met ruime gebruiksmogelijkheden voor bedrijven t/m milieucategorie 5.2 en max bouwhoogte van 15m
Voorzieningen ▪Actieve bedrijvenvereniging met eigen parkmanager
▪Eenvoudige glasvezel aansluitmogelijkheden (3 providers actief)
▪Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-B); 4e ster
▪Openbare loskade
▪Inland container terminal en openbare loskade

Benieuwd welke kavels beschikbaar zijn? Neem contact op met accountmanager Bernard Mijnders.

Klik hier om naar de website van De Zwette te gaan.

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?
Toon alle contactpersonen

"*" geeft vereiste velden aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.