Zoek op inhoud

Circulair ondernemen

Circulair ondernemen is helemaal van deze tijd en niet meer weg te denken op onze agenda. In Leeuwarden zijn er veel initiatieven om ervoor te zorgen dat we onze hoge ambities hierin kunnen realiseren. Wij zijn als gemeente voortdurend bezig om onze ondernemers vandaag op weg te helpen met de vraagstukken van de toekomst.

“In 2050 is Nederland een samenleving zonder afval. We helpen de inwoners van Leeuwarden actief naar minder restafval toe te werken. In 2022 willen we naar maximaal 100 kilogram per inwoner per jaar. Om dit te bereiken, zetten we, samen met Omrin, in op betere afvalscheiding en innovatieve recycling. Van afval naar grondstof! Natuurlijk verminderen we hierbij ook het afval van onze organisatie en helpen we bedrijven om hun ambities verder te brengen.”

Wethouder Evert Stellingwerf

Circulair Friesland

Circulair Friesland helpt je bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Of dat nu een bedrijf in de maakindustrie is, een bouwbedrijf of een horecabedrijf, dat maakt niet uit. Veel verschillende soorten ondernemingen doen mee. Komt u er ook bij?
Klik hier voor meer informatie over Circulair Friesland

Innovatiefonds

Het doel van het innovatiefonds is om innovatie en werkgelegenheid te stimuleren in de gemeente Leeuwarden. Door het verlenen van een subsidie, lening of garantiestelling, helpt het innovatiefonds bedrijven. Ook kennisinstellingen komen in aanmerking om kansrijke innovatieve producten en diensten voor de markt te ontwikkelen.

Kom meer te weten over het Innovatiefonds

Launching customer

De gemeente Leeuwarden stimuleert startende, lokale ondernemers die een bijdrage leveren aan maatschappelijke oplossingen. Dit doet de gemeente door zich in te zetten als Launching Customer. Dat betekent dat ze de eerste afnemer zijn van een product of dienst. Dit helpt ondernemers om de stap te maken van concept naar praktijk. 

Het versnellingshuis

Waar begin je als ondernemer wanneer je circulair wilt ondernemen. En hoe ziet je volgende stap eruit? Allemaal vragen op weg naar een duurzame toekomst. Hiervoor is er Het Versnellingshuis. Daar is expertise en kennis om ondernemers verder op weg te helpen. Voor netwerken en inspiratie én om zelf aan de slag te gaan. Het versnellingshuis biedt ook kosteloos advies.

Klik hier voor meer informatie

Freonen van Fossylfrij

De Freonen fan Fossylfrij Fryslân zetten zich in voor een Fryslân dat onafhankelijk van fossiele brandstoffen is. Ons netwerk verbindt maatschappij en bedrijfsleven, met het vizier strak gericht op een duurzame toekomst. Van bedrijven en (lokale) overheden tot onderwijsinstellingen en stichtingen: elkenien docht mei!

Klik om Freon te worden 

Uitvoeringsagenda Circulaire Economie

De ambitie van het Rijk is om in 2050 volledig circulair te zijn. Dat is nogal wat! Dit vraagt om een aanpak waarin we ketens weten te sluiten en afval uiteindelijk niet meer bestaat. Deze aanpak biedt kansen, zeker voor het Leeuwarder midden- en kleinbedrijf (MKB). Het leidt tot innovatie en werkgelegenheid, maar ook tot een
duurzamere leefomgeving en een sterk netwerk.
Op termijn zijn grondstoffen beperkt beschikbaar of raken zelfs op. Ook is veel energie nodig om grondstoffen te winnen. Dat vraagt om een andere manier van denken,
om een andere bedrijfsvoering.

contact
Heeft u vragen? Neem gerust contact op

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?
Toon alle contactpersonen
  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.