Zoek op inhoud

Zakelijke dienstverlening

Zakelijke dienstverlening is in onze gemeente een grote sector. De binnenstad van Leeuwarden - met name ook het gebied rond het station - is 'the place to be' voor grote financiële werkgevers. Leeuwarden staat landelijk in de top tien met banen in de financiële sector. Onder andere kantoren van Achmea, ING, Aegon, De Friesland, Vattenfall en het CJIB zijn in Leeuwarden gevestigd. Daar zijn we trots op!

In Leeuwarden vindt u zakelijke dienstverlening in alle soorten en maten. Van IT-bedrijven en klantcontactcentra tot banken en verzekeringsmaatschappijen. Maar ook backoffice specialisten, mediabedrijven en rechtskundige dienstverleners. Leeuwarden kent een rijke historie van klantenservice en dienstverlening.

Customer service

Klanten van onder andere VodafoneZiggo en Vattenfall ontvangen ondersteuning en service vanuit de Friese hoofdstad. Ook customer service bedrijf Yource is gevestigd in Leeuwarden. Men beschouwt onze klantenservicemedewerkers over het algemeen als betrouwbaar, betrokken en klantvriendelijk: het arbeidsethos is hoog. De betrokkenheid en loyaliteit die de werknemers met zich meebrengen, uit zich ook in een beperkt verloop. Niet praten, maar doen. Dat is de Friese werkmentaliteit!

Opleidingen, talent en samenwerkingen

In Leeuwarden is een ruim aanbod aan potentiële arbeidskrachten beschikbaar. Er zijn genoeg werkzoekenden op mbo- en hbo-niveau. Van de vele studenten in de stad volgen ruim 1.500 een commerciële of communicatieve opleiding. Een achtergrond die van pas komt bij het werk binnen de zakelijke dienstverlening.

Er is veel ruimte voor talentontwikkeling. Het Young Professional Programma zorgt er bijvoorbeeld voor dat hoogopgeleide medewerkers behouden blijven voor Leeuwarden en de regio. Bedrijven als ING, Achmea en Aegon werken hier samen met onderwijs en overheid om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en concrete projecten op te starten en uit te voeren.

Platform Zakelijke Dienstverlening

Het platform is een uniek samenwerkingsverband van twintig organisaties. De kracht van het platform zit in het samenbrengen partijen: grote werkgevers, het midden- en kleinbedrijf, overheid en onderwijs. Het platform richt zich op deze punten:

  • Bevorderen van samenwerking binnen de zakelijke dienstverlening in Leeuwarden en omgeving
  • Bevorderen van de interne en externe arbeidsmobiliteit en inzetbaarheid
  • Bevorderen van samenwerking binnen de zakelijke dienstverlening in Leeuwarden en omgeving met het onderwijs (WO-, HBO- en MBO-instellingen) en de overheid (Gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân)
  • Kennisdeling en -verdieping met betrekking tot actuele vraagstukken op het gebied van arbeidsmobiliteit.

De juiste locatie

Onze accountmanagers helpen u graag bij het vinden van de juiste locatie. Of u nu koopt of huurt, de mogelijkheden zijn divers en groot. De binnenstad van Leeuwarden is uitermate geschikt voor zakelijke dienstverleners. Hier bent u goed bereikbaar, zowel voor medewerkers, studenten als zakenrelaties. Ook aan de rand van Leeuwarden kunt u als zakelijke dienstverlener terecht. Hier ligt De Werp. Deze kantoorlocatie heeft een gunstige ligging met een groen karakter en bevindt zich op een mooie zichtlocatie.

Wat u ook zoekt, wij vinden het samen met u.

Sectoren

Topsectoren, dat zeggen we hier liever niet. Want iedere sector is voor ons top, of je nu aan het hoofd staat van een innovatief bedrijf met 500 medewerkers of een grand-café runt. Natuurlijk zijn er wel een paar waar we extra trots op zijn.
contact
Heeft u vragen? Neem gerust contact op

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?
Toon alle contactpersonen
  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.