Watertechnologie

Leeuwarden is een echte waterstad. Dat is altijd al zo geweest. De stad is eeuwen geleden ontstaan op drie terpen en floreert tegenwoordig door het aanwezige specialisme op het gebied van watertechnologie. Vanwege de hoge concentratie aan onderzoeksinstellingen, onderwijsinstellingen, onderzoeksfaciliteiten en bedrijven op het gebied van watertechnologie, is Leeuwarden uitgegroeid tot het Europese ontmoetingspunt voor talent en bedrijvigheid in deze sector: Capital of Water Technology.


Watercampus Leeuwarden
Op Watercampus Leeuwarden komen innovatie, onderzoek en internationale kennis samen. De internationale samenwerking leidt tot kennis, talent en ondernemerschap, waarmee Watercampus bijdraagt aan de wereldwijde waterproblematiek.

Watercampus Leeuwarden huisvest verschillende kennis- en onderzoeksinstituten. Samen innoveren zij op het gebied van watertechnologie en vormen ze een innovatieketen. Een onderdeel van de keten is Watercampus is Wetsus, ‘s werelds grootste watertechnologische universiteit.  Wetsus richt zich op revolutionaire en duurzame innovaties. Denk aan Blue Energie, waarbij stroom wordt opgewekt vanuit zoet en zout water. Het onderzoeksprogramma van Wetsus staat onder begeleiding van zo’n 50 hoogleraren uit binnen- en buitenland. Dit is uniek. Ook is uniek dat het bedrijfsleven aan het onderzoek meebetaalt en meestuurt. Wetenschap van de bovenste plank wordt gekoppeld aan vraagstukken uit het werkveld. Op deze manier komen wetenschap en het bedrijfsleven samen. Ook ontstaan er hierdoor veel start-ups. Samenwerking is de sleutel naar de beste innovaties.

Crossover sectoren

Ondernemers werken niet alleen nauw samen binnen innovatieketen, maar ook daarbuiten. Innovatie in de Agrifood- en watertechnologiesector gaan steeds vaker hand in hand. We zien overal kruisverbanden ontstaan. Op beide gebieden zijn we de voorlopers en de sectoren versterken elkaar. Daar zijn we trots op.

Ontdek de Agrifood-sector

Bent u een start-up of juist een doorgewinterde ondernemer? Wilt u onderdeel worden van de unieke innovatieketen? Of benieuwd naar andere mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact op met Evelien.

Sectoren

Topsectoren, dat zeggen we hier liever niet. Want iedere sector is voor ons top, of je nu aan het hoofd staat van een innovatief bedrijf met 500 medewerkers of een grand-café runt. Natuurlijk zijn er wel een paar waar we extra trots op zijn.
contact
Heeft u vragen? Neem gerust contact op

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?
Toon alle contactpersonen
  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.