Zoek op inhoud

Toerisme & Recreatie

Het is niet alleen goed werken en wonen in onze gemeente, het is hier ook goed vertoeven! En dat merken we aan de vele (inter)nationale toeristen en dagjesmensen die Leeuwarden of de omliggende regio een bezoek brengen: met jaarlijks meer dan 2,5 miljoen vrijetijdsbezoeken waarvan ca. 350.000 uit het buitenland is Leeuwarden een geliefde bestemming voor een dagje of weekendje weg. De sector Toerisme & Recreatie is groeiende en een belangrijke economische peiler voor ondernemers uit de stad en regio.

Leeuwarden heeft als hoofdstad van Fryslân veel te bieden voor toeristen. De historische binnenstad die gebouwd is op drie terpen is aantrekkelijk met de vele grachten, historische gebouwen en fascinerende Nassau-geschiedenis. Het Fries Museum, het nationale keramiekmuseum Prinsessehof, het Fries Natuurmuseum: stuk voor stuk nationale en internationale publiekstrekkers met wisselende exposities en blockbusters. Stadsschouwburg de Harmonie en Poppodium Neushoorn zorgen samen met de kleinere podia voor een gevarieerd aanbod aan cultuur.

Hoge evenementendichtheid

De vele buitenevenementen en concerten zorgen vooral in de warme maanden voor een levendige binnenstad. Gemeente Leeuwarden investeert jaarlijks in een aantal aantrekkelijke blockbusters die zorgen voor extra traffic naar de stad. Maar ook de jaarlijkse vrijmarkt op Koningsdag, het Bevrijdingsfestival en het Fries Straatfestival zijn vaste nummers op de agenda die zorgen voor een gezellige drukte in de binnenstad. De dynamiek van de evenementen zorgt er ook voor dat Leeuwarden in trek is voor kort verblijven van bezoekers uit het hele land.

Hoofdstad van waterrijk Fryslân

Zeg je water dan zeg je Friesland. En dat is te merken in Leeuwarden. De mooiste jachthaven van Nederland ligt aan de rand van de binnenstad bij stadspark de Prinsentuin: in het vaarseizoen een geliefde tussenstop voor bootbezitters. De praamvaarten door de binnenstad en omliggende wateren zijn een populaire activiteit voor toeristen. Een Greenjoy sloep huren kan bij de Blokhuispoort, en suppend of per kano door de grachten kan vanaf het Stadsstrand Leeuwarden, gelegen aan het riviertje de Potmarge. Net buiten de stad, op nog geen 10 km afstand, bevindt zich het waterrijke Nationaal Park de Âlde Feanen.

Toeristische marketing

Het Visitor Center op het Oldehoofsterkerkhof is het gastvrije ontvangstpunt voor alle bezoekers waar 7 dagen per week up-to-date toeristische informatie te vinden is. De medewerkers geven tips over leuke locaties, evenementen en activiteiten in de stad, maar wijzen bezoekers ook op de mogelijkheden in de regio.

De website visitleeuwarden.com is de plek waar bezoekers moeten zijn voor een bezoek aan Leeuwarden. De actuele evenementenagenda, tips voor musea, exposities en andere bijzondere plekken om te ontdekken, de beste plekken om te winkelen of lekker te ontspannen met een hapje en een drankje: alle informatie is te vinden.

Bent u ondernemer en wilt u zich laten zien op de site van Visit Leeuwarden? Kijk dan voor de mogelijkheden op deze pagina.

Organiseert u een evenement dat een plekje verdient op de evenementenkalender? Kijk dan voor de mogelijkheden op deze pagina.

Sectoren

Topsectoren, dat zeggen we hier liever niet. Want iedere sector is voor ons top, of je nu aan het hoofd staat van een innovatief bedrijf met 500 medewerkers of een grand-café runt. Natuurlijk zijn er wel een paar waar we extra trots op zijn.
contact
Heeft u vragen? Neem gerust contact op

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?
Toon alle contactpersonen
  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.