Zoek op inhoud

Leeuwarden

Leeuwarden is een bruisende stad waar ondernemers volop de ruimte krijgen om te doen waar ze goed zijn: ondernemen! Een stad waar het uitstekend werken, wonen én leven is. Een echte historische waterstad gelegen in een groene en waterrijke omgeving met eindeloze mogelijkheden om te recreëren.

Meer mogelijkheden, neem contact op.

Heb je zelf een idee, neem contact op. We denken graag mee.

Bedrijventerreinen & kantoorlocaties
Bedrijventerrein de Zwette
400 bedrijven
Er zijn nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Bedrijventerrein de Hemrik
380 bedrijven
Geen nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Kantoorlocatie De Werp
bedrijven
Er zijn nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Bedrijventerrein Frisia
bedrijven
grootte tussen 1.800m² en 9.300 m²
Meer informatie
Campussen
Dairy Campus
bedrijven
WaterCampus Leeuwarden
bedrijven
Kenniscampus
bedrijven
Energiecampus
bedrijven
MICA
bedrijven
Campus Fryslân
bedrijven
Gebieden
Grou
bedrijven
Leeuwarden
bedrijven
Stiens
bedrijven

Het ondernemersklimaat in de stad is uitstekend en er vinden de nieuwste ontwikkelingen plaats. Ondernemers voelen zicht hier en de mogelijkheden zijn legio. Wij helpen u graag op weg!

De Friese economie is geworteld in de agrarische sector. Een economie van melk, boter en kaas. Alle schakels van de zuivelketen zijn vertegenwoordigd in de Dairy Valley in Leeuwarden. Zo’n 80 bedrijven uit de sector versterken en stimuleren elkaar om tot de meest duurzame zuivelketen ter wereld te komen.

De innovatiedrang van Leeuwarden is ook terug te zien op de WaterCampus. Hier verzamelen overheid, onderweg en ondernemingen als Shell, Unilever en Heineken zich om waterproblematiek vanuit de hele wereld op te lossen. WaterCampus Leeuwarden is daarmee hét knooppunt van de Nederlandse watertechnologie. De stad ambieert een sectorverbindende rol voor heel Europa. Dat past natuurlijk goed bij een provincie waar water zo’n belangrijke plaats inneemt. 

Naast water en zuivel, is ook de financiële en zakelijke dienstverlening goed vertegenwoordigd in Leeuwarden. Volgens het CBS is hier zelfs de grootste financiële sector van Noord- en Oost-Nederland. In Leeuwarden vindt u onder andere kantoren van Rabobank, Achmea, ING, Aegon, de Friesland, Yource, CJIB en de Belastingdienst. 

Al die bedrijvigheid wordt ook goed gefaciliteerd. De afgelopen jaren is er in en om Leeuwarden fors geïnvesteerd in de bereikbaarheid. Met nieuwe aquaducten en de zogenaamde ‘Haak’ om Leeuwarden, rijdt u hier altijd door. Files zijn meer uitzondering dan regel. En helemaal mooi: u rijdt in een uur naar de Randstad. 

Voor uw bedrijf of organisatie is Leeuwarden een uitstekende vestigingsplek. Naast werken, is het ook heerlijk wonen voor uzelf en uw werknemers. De historische binnenstad heeft karakteristieke panden, fraaie grachten en bloeiende horeca. Net buiten de stadsgrenzen vindt u de meest rustgevende natuur. Niet voor niets wonen in het noorden de gelukkigste mensen van Nederland.

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?
Toon alle contactpersonen
  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.