Zoek op inhoud

Campus Fryslân

Campus Fryslân is een faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen en biedt ruimte aan zo’n duizend studenten. Deze faculteit heeft haar intrek genomen in het historische Beursgebouw, in het levendige centrum van Leeuwarden.

Meer mogelijkheden, neem contact op.

Heb je zelf een idee, neem contact op. We denken graag mee.

Bedrijventerreinen & kantoorlocaties
Bedrijventerrein de Zwette
400 bedrijven
Er zijn nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Bedrijventerrein de Hemrik
380 bedrijven
Geen nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Kantoorlocatie De Werp
bedrijven
Er zijn nieuwe kavels beschikbaar
Meer informatie
Bedrijventerrein Frisia
bedrijven
grootte tussen 1.800m² en 9.300 m²
Meer informatie
Campussen
Dairy Campus
bedrijven
WaterCampus Leeuwarden
bedrijven
Kenniscampus
bedrijven
Energiecampus
bedrijven
MICA
bedrijven
Campus Fryslân
bedrijven
Gebieden
Grou
bedrijven
Leeuwarden
bedrijven
Stiens
bedrijven

Tot voor kort was het gebouw van Campus Fryslân nog een bibliotheek. Aan de buitenkant is het nog steeds een gebouw van allure, maar de binnenkant is volledig gemoderniseerd. Van alle gemakken voorzien en zo ontworpen dat alle klassieke elementen worden uitgelicht. 

Daarbij is Campus Fryslân ingericht op een toekomst waar energie een groot goed is. Dit onderwijsgebouw functioneert volledig zonder gas en alle verlichting is LED. Op het dak leveren 362 zonnepanelen veel elektriciteit. Twee waterpompen zorgen voor een prettig klimaat in het gebouw. Campus Fryslân laat zien dat esthetiek en duurzaamheid wel goed zitten in de Leeuwarder Campus.

Het Beursgebouw heeft 5.500 vierkante meter over vier verdiepingen. Hierin zijn twaalf onderwijsruimtes, een groot modulair auditorium aanwezig. Genoeg ruimte voor iedereen. In het ingebouwde Living Lab worden studenten gestimuleerd om prototypes te bouwen en te testen. Innoveren en experimenteren staan hier hoog aangeschreven. 

Uiteindelijk werken hier duizend studenten aan hun bachelor, master of PHD in uiteenlopende disciplines. Denk aan Global Responsibility & Leadership, Sustainable Entrepeneurship en Water Technology. Campus Fryslân is een toekomstbestendig onderwijsinstituut. Regelmatig vinden hier gratis lezingen en talkshows plaats. Dit sluit aan bij het vraag- en aanbodgestuurd werken van de samenleving. Campus Fryslân is een lokale faculteit van wereldniveau.

Lees meer over Campus Fryslân

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?
Toon alle contactpersonen
  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.