Autobandencentrum de Vries bestaat 61 jaar: 'een glimlach is gratis!'
5 april 2022

Autobandencentrum de Vries bestaat 61 jaar: 'een glimlach is gratis!'

Van de Ruyterweg naar de Uniabuurt, later de Nieuwekade en sinds 1980 te vinden op de Plutoweg 6: Autobandencentrum De Vries. Een echt Leeuwarder bedrijf. ‘Geboren’ en ‘getogen’, zoals ze dat wel zeggen. Ontstaan en gegroeid. Maar, vertellen Sander Lap en Bianca Wijbenga-Lap: “Groot geworden door klein te blijven.” Een van de dingen die de onderneming onderscheidt, net als de slogan: ‘Met een lach en een band’.

Dat Sander aan het roer van het bedrijf zou komen te staan, stond in de sterren geschreven. Als klein jochie was-ie altijd al bij zijn opa en oma in de zaak te vinden. In 2011 begon hij onder de vleugels van zijn oom Piet: de ultieme kans om naast het vak ook het ondernemerschap onder de knie te krijgen.

Het bedrijf, nu expert in het uitlijnen van banden en wielen, begon in 1961 met onder andere ook het repareren en vervangen van uitlaten. Oom Piet richtte zich vanaf 1988 steeds meer op uitlijnen en die ontwikkeling is steeds verder doorgezet.

Met het nieuwe radarkalibritiesysteem is Autobandencentrum De Vries voorloper in de markt. “Onze Chris geeft via de brancheorganisatie ook les over dit systeem.‘ Nee kan niet’, dat bestaat bij ons niet. Vorig jaar hebben we voor een klant wielen uit Oostenrijk gehaald, omdat ze vanwege leveringsproblemen anders niet op tijd zouden zijn”, vertelt Sander. 1800 kilometer en 24 uur verder ging de klant tevreden de deur uit. “Mooi dat het dan toch lukt!” Zijn gouden tip voor andere ondernemers? “Een glimlach is gratis!”

Nieuws

21 06 2023
Van energielabel E naar A binnen een jaar!

Van energielabel E naar A binnen een jaar!

Een van de eerste ondernemers die gebruik maakte van de MKB Energiecoach is Antoon Siep van Middelsee Assurantiën & Hypotheken…
Lees meer →
30 05 2023
Een energieboost voor u en uw bedrijf!

Een energieboost voor u en uw bedrijf!

Graag nodigen we u uit voor een kennis- en inspiratiesessie over het thema energietransitie op dinsdag 6 juni aanstaande. Ekwadraat…
Lees meer →
15 03 2023
Maak kans op een energiescan met een bordje op de deur

Maak kans op een energiescan met een bordje op de deur

Heeft u ze al gezien? De blauwe bordjes op de winkeldeuren in onze gemeente die ervoor zorgen dat er minder…
Lees meer →