Bijeenkomst nieuwe DALO en inkoopbeleid gemeente
31 oktober 2023

Bijeenkomst nieuwe DALO en inkoopbeleid gemeente

Gemeente Leeuwarden werkt graag samen met lokale ondernemers. Maar hoe komt u als lokale ondernemer in beeld bij de gemeente en waar moet u rekening mee houden? En hoe kan de gemeente (beter) rekening houden met haar lokale ondernemers? In deze bijeenkomst licht de gemeente de mogelijkheden om zaken met de gemeente te doen en haar inkoopbeleid toe.

De vernieuwde DALO – dé database waar lokale ondernemers zich kunnen registreren wordt toegelicht. Stel u heeft een installatiebedrijf en u wilt de gemeente graag als klant. Dan kunt u zich inschrijven in de vernieuwde DALO. Of u bent een aannemer en wilt graag meedoen aan de aanbesteding. Is de DALO dan ook de juiste route? En wat als de gemeente opdrachten Europees moet aanbesteden? 

Dat én meer vertellen we u graag op dinsdag 21 november. Natuurlijk willen we ook graag van ondernemers horen hoe we beter rekening kunnen houden met de wensen van lokale ondernemers.

Inkoopbeleid

Eén van de speerpunten van ons inkoopbeleid is circulair inkopen. Als gemeente zien we de noodzaak om steeds meer over te gaan naar een circulaire economie. Steeds vaker vragen we om circulaire oplossingen om zo de markt in beweging te brengen en circulaire innovatie te stimuleren. Het inkoop­budget fungeert hiermee als een vliegwiel voor een circulaire economie. Graag vertellen wij tijdens de bijeenkomst welke ambities we hebben en welke stappen we de komende tijd willen nemen.

Welkom bij It Swettehûs

Wij verwelkomen u graag op een bijzondere locatie: It Swettehûs: hét circulaire icoon van Fryslân. Dit gebouw is volledig energieneutraal en voor een groot deel circulair. Zo zijn aquathermie en hergebruik van meerpalen en stalen damwanden enkele voorbeelden van circulariteit. De nieuwe bedieningscentrale van 40 Friese bruggen is daarmee een aansprekend voorbeeld van hoe circulaire ambities en dromen concreet zijn geworden.

Onderdeel van het programma is een rondleiding door het gebouw.

Programma

16.00 Inloop

16.30 Inkoop(beleid) en de DALO, presentatie door gemeente Leeuwarden

17.15 Netwerkborrel en rondleiding door It Swettehûs

18.15 Einde

Praktische informatie

Datum: dinsdag 21 november 2023
Tijdstip: 16.00 – 18.15
Locatie: It Swettehûs, De Vogelweg 9, Leeuwarden

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst graag vóór 17 november via de mail aanmeldeneconomie@leeuwarden.nl onder vermelding van bedrijfsnaam, uw naam en het aantal personen.

Wij kijken ernaar uit u dinsdag 21 november te treffen!

Nieuws

09 04 2024
Nieuwsbrief: Dit voorjaar is Leeuwarden volop in beweging!

Nieuwsbrief: Dit voorjaar is Leeuwarden volop in beweging!

Op de planning: bijeenkomst Inkoop & Ondernemerschap, inspirerende kennissessie over Leeuwarden als hoofdstad van watertechnologie en tal van buitenevenementen die…
Lees meer →
08 12 2023
Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden helpt het Midden- en Klein Bedrijf weerbaar te worden tegen cybercriminaliteit. Het project ‘Cyberweerbaar MKB Noord-Nederland’ begeleidt ondernemers…
Lees meer →
31 10 2023
De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

Wilt u een nieuw bedrijfspand laten bouwen? Wilt u tijdelijk een container bij uw bedrijf plaatsen, of uw café in…
Lees meer →