Brengt uw bedrijf Bosk in beweging?
24 januari 2022

Brengt uw bedrijf Bosk in beweging?

Honderd dagen lang kleuren de straten en pleinen van Leeuwarden geleidelijk groen. Een wandelend bos van meer dan duizend metershoge bomen, beweegt van 7 mei tot en met 14 augustus door de Leeuwarder binnenstad. De kunstinstallatie Bosk is onderdeel van Arcadia 2022.

De meer dan duizend bomen komen niet in beweging zonder menskracht. Sterker nog, zonder deelnemers blijft het bos die honderd dagen gewoon op z’n plek staan. Daarom zoekt Bosk deelnemers om mee te helpen. En niet een paar, maar wel honderd deelnemers per dag. Bosk roept ondernemers en bedrijven op om aan te haken en zo bij te dragen aan deze unieke manifestatie. Een manifestatie die, zoals artistiek leider Bruno Doedens zegt, maar eens in de zeshonderd jaar plaatsvindt – voor zover we nu weten.

Met Bosk maakt Doedens het onmogelijke mogelijk. Een bos middenin de stad, dat kun je je nu nog niet voorstellen, maar veel bedrijven en ondernemers in de binnenstad zullen straks toch écht een aantal dagen in een bos werken. De bomen reizen van locatie naar locatie en volgen een route van 3,5 kilometer, met als startpunt het Stationsplein en als eindpunt het Oldehoofsterkerkhof. Aan deze route vindt een cultureel en maatschappelijk programma plaats. Bosk vormt een decor voor verhalen en verwondering.

Een groene toekomst

Bosk is niet alleen een indrukwekkend evenement maar heeft ook een activistische functie. Het laat ons nadenken over de vraag: ‘wat kunnen we leren van bomen?’ Want als bomen kunnen wandelen kunnen wij toch ook veranderen? Het vestigt de aandacht op de noodzaak om anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken, zodat we het evenwicht kunnen herstellen. En natuurlijk streven we naar een groenere toekomst door het planten van heel veel bomen. Zo krijgen de meer dan duizend bomen van Bosk na hun wandeling allemaal een blijvende plek in onze gemeente.

Ook meedoen?

Vanaf 2 mei komen de bomen in beweging. Om die bomen van locatie naar locatie te verplaatsen zijn heel wat handen nodig. Bosk zoekt daarom enthousiaste bedrijven die een middag (of meerdere middagen) mee willen draaien in Bosk. Zo kun je je als bedrijf, team of afdeling gezamenlijk opgeven om samen met collega’s de handen uit de mouwen te steken in dit wonderlijke bos. Een uniek teamuitje! Het is een actief en afwisselend programma, want jullie geven de bomen ook water en je gaat op excursie in Bosk.

Aanmelden en Bosk-arrangementen

Meedoen aan Bosk is een leuke en actieve teambuilding activiteit en natuurlijk ook te combineren met een aansluitend gezellig samenzijn. Voor deelname en vragen over Bosk-arrangementen, mail je naar deelnemers@bosk.frl of neem je telefonisch contact op met Kiki Merkies, deelnemerscoördinator Bosk, via 0626032904.

Praktische info over de BOSK route

Heeft u een onderneming of instelling in de binnenstad van Leeuwarden? De kans is groot dat Bosk ook een paar uur, tot een paar dagen, in de buurt van uw locatie blijft.
Misschien wordt u dan gevraagd uw straat autovrij te maken. Omdat de straat wordt afgezet. Dit zal dan voor een korte periode zijn. Informatie over waar en wanneer dit gaat plaatsvinden, volgt later. 
Actuele informatie over het programma en de route vindt u op de website van de gemeente Leeuwarden.

Arcadia

Bosk is onderdeel van Arcadia 2022, de eerste honderddaagse editie van de triënnales van Leeuwarden-Fryslân 2028. Van 7 mei tot en met 14 augustus kunnen bezoekers zich laten inspireren door een breed cultureel en artistiek programma met o.a. beeldende kunst, theater, literatuur en debat rondom het thema ‘voorouderschap’. Veel werk is nieuw en gratis te bezoeken en gemaakt door (internationale) kunstenaars en de Friese mienskip. Arcadia zet zich door middel van cultuur in voor een wereld die we met vertrouwen door kunnen geven aan de volgende generatie.

Voor meer informatie, kijk op www.bosk.frl.

Nieuws

08 12 2023
Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden helpt het Midden- en Klein Bedrijf weerbaar te worden tegen cybercriminaliteit. Het project ‘Cyberweerbaar MKB Noord-Nederland’ begeleidt ondernemers…
Lees meer →
31 10 2023
De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

Wilt u een nieuw bedrijfspand laten bouwen? Wilt u tijdelijk een container bij uw bedrijf plaatsen, of uw café in…
Lees meer →
31 10 2023
Bijeenkomst nieuwe DALO en inkoopbeleid gemeente

Bijeenkomst nieuwe DALO en inkoopbeleid gemeente

Gemeente Leeuwarden werkt graag samen met lokale ondernemers. Maar hoe komt u als lokale ondernemer in beeld bij de gemeente…
Lees meer →