Eerste paal nieuwe Cambuurstadion
8 juli 2022

Eerste paal nieuwe Cambuurstadion

De eerste paal van het nieuwe Cambuurstadion zit in de grond en daarmee is de bouw van het Elfstedenpark officieel van start! Een heuglijk moment, waar lange tijd naartoe is geleefd. Niet alleen door de voetballers van SC Cambuur en supporters, maar door heel gemeente Leeuwarden.

In het nieuwe voetbalstadion komt namelijk ook een school en commerciële ruimte voor bedrijven. Het stadion is daarmee een belangrijke economische impuls voor de regio Leeuwarden en zorgt voor een hele nieuwe dynamiek in het gebied. Het gebied rondom het stadion krijgt de naam ‘Elfstedenpark’ en wordt een plek om te recreëren, leren en werken. Het nieuwe Cambuurstadion wordt gerealiseerd tegenover het WTC Expo en de Elfstedenhal in Leeuwarden. Zo’n duizend studenten gaan hier straks naar hun school, ROC Friese Poort. De school biedt studenten daarmee een inspirerende leeromgeving en gaat nauw samenwerken met de voetbalclub. Zo gaan studenten werkervaring opdoen in de beveiliging en de horeca en worden faciliteiten gedeeld, zoals de meldkamer en publieke ruimtes.

De opmars naar de realisatie van het Elfstedenpark had heel wat voeten in de aarde, maar door een goede samenwerking tussen onder andere de gemeente Leeuwarden, SC Cambuur, ROC Friese Poort en gebiedsontwikkelaar Van Wijnen is het gelukt om tot een fantastische plek te komen waar jong en oud straks van kunnen genieten. We kijken uit naar het moment dat het Elfstedenpark in gebruik kan worden genomen!

Nieuws

03 08 2022
Met uw bedrijf de grens over?

Met uw bedrijf de grens over?

De grens over met uw onderneming. Voor de één een enorm avontuur en voor de ander misschien nog een stap…
Lees meer →
21 07 2022
Eerste Europese Intersport 2.0 winkel met Alpine concept in Leeuwarden

Eerste Europese Intersport 2.0 winkel met Alpine concept in Leeuwarden

Intersport Luxen, de flagship store van Intersport International op de Nieuwestad in Leeuwarden is helemaal vernieuwd. De nieuwe winkel is…
Lees meer →
14 07 2022
Wethouder Abel Reitsma blikt vooruit

Wethouder Abel Reitsma blikt vooruit

‘We hebben een andere opgave dan andere steden, waar men een grotere economie heeft maar men minder gelukkig is. Dat…
Lees meer →