Groots event BOSK in binnenstad Leeuwarden
6 april 2022

Groots event BOSK in binnenstad Leeuwarden

“Als bomen kunnen wandelen, kunnen mensen veranderen”. – Bruno Doedens, Artistiek Leider Bosk. Dat belooft wat! Honderd dagen lang kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld?

Bosk is een kunstproject dat bestaat uit meer dan 60 events, verdeeld over de 100 dagen van Arcadia. Bosk heeft een bomvol programma van voorstellingen en exposities die de aandacht vestigen op de noodzaak om anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken. Van een zomerschool voor Leeuwarder wijken, een Bosk-journaal voor basisscholieren en een Fluistertuin vol inspiratie, tot een spetterende percussieshow en dansvoorstellingen die je van je sokken blazen. Na honderd dagen zal het wandelend bos het centrum van Leeuwarden verlaten. De bomen gaan dan op weg naar hun eindbestemming. Verspreid over de stad en in de omgeving van Leeuwarden vinden ze verse aarde om wortel te schieten en te waken over generaties die nog komen.

BOSK en ondernemers

Bosk vindt plaats van 7 mei tot en met 14 augustus in de Leeuwarder binnenstad. Zeker is dat er veel bezoekers zullen afkomen op zo’n groot evenement. Dat vergt ook een goede planning. Op de site van gemeente Leeuwarden staan praktische zaken over BOSK die ook voor ondernemers van belang zijn, zoals bijvoorbeeld de route die het BOSK aflegt.

Gemeente Leeuwarden en de organisatie van BOSK werken intensief samen om het evenement ook voor bewoners en ondernemers van de binnenstad tot een groot succes te maken. Daarom zijn er verschillende informatiemomenten georganiseerd waar u als ondernemer welkom bent om vragen te stellen.

Mogelijkheid tot het stellen van praktische vragen

Datum: donderdag 21 april 2022 van 19:30 tot 20:30
Locatie: gemeentehuis         

Datum: vrijdag 22 april 2022 14:00 tot 17:00 uur
Locatie: gemeentehuis         

Brengt uw bedrijf BOSK in beweging?

Vanaf 2 mei komen de bomen in beweging. Om die bomen van locatie naar locatie te verplaatsen zijn heel wat handen nodig. Bosk zoekt daarom enthousiaste bedrijven die een middag (of meerdere middagen) mee willen draaien in Bosk. Zo kun je je als bedrijf, team of afdeling gezamenlijk opgeven om samen met collega’s de handen uit de mouwen te steken in dit wonderlijke bos. Een uniek teamuitje! Het is een actief en afwisselend programma, want jullie geven de bomen ook water en je gaat op excursie in Bosk. Meer info.

Nieuws

09 04 2024
Nieuwsbrief: Dit voorjaar is Leeuwarden volop in beweging!

Nieuwsbrief: Dit voorjaar is Leeuwarden volop in beweging!

Op de planning: bijeenkomst Inkoop & Ondernemerschap, inspirerende kennissessie over Leeuwarden als hoofdstad van watertechnologie en tal van buitenevenementen die…
Lees meer →
08 12 2023
Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden helpt het Midden- en Klein Bedrijf weerbaar te worden tegen cybercriminaliteit. Het project ‘Cyberweerbaar MKB Noord-Nederland’ begeleidt ondernemers…
Lees meer →
31 10 2023
De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

Wilt u een nieuw bedrijfspand laten bouwen? Wilt u tijdelijk een container bij uw bedrijf plaatsen, of uw café in…
Lees meer →