Zoek op inhoud

Subsidies verduurzaming (monumentale) bedrijfspanden

Vanaf 28 februari 2024 zijn er twee nieuwe subsidieregelingen beschikbaar om ondernemers te helpen bij het verlagen van de gestegen energielasten en het verduurzamen van bedrijfspanden.

Dit zijn de regelingen ‘Subsidieregeling isolatiemaatregelen midden- en kleinbedrijf gemeente Leeuwarden’ en ‘Subsidieregeling monumenten in de categorie bedrijven gemeente Leeuwarden’’. Deze subsidies kunnen ondernemers in de gemeente Leeuwarden gebruiken voor verschillende energiebesparende maatregelen. Het maximale subsidiebedrag is 20.000 euro. De subsidieregeling is onderdeel van het ‘Inflatiepakket Ondernemers’ en is te combineren met andere (landelijke) subsidie- en financieringsregelingen voor de verduurzaming van bedrijven.

Energiebesparende maatregelen

De subsidie is bedoeld voor ondernemers en bedrijfspanden in gemeente Leeuwarden. De subsidie kan gebruikt worden voor onder andere vloer-, dak- of gevelisolatie en het plaatsen van isolerend glas (HR++). Voor het gebruik van biobased isolatiematerialen wordt tot 10% extra subsidie per maatregel gegeven. In totaal is er 400.000 euro beschikbaar binnen deze subsidieregelingen.

Wethouder Abel Reitsma: “Ondernemers worden geconfronteerd met veel uitdagingen, waarvan het verduurzamen van hun bedrijfspand er slechts één is. Met deze nieuwe subsidieregelingen verlagen we de financiële drempel voor ondernemers om daarmee aan de slag te gaan. Zo streven we ernaar om de gestegen lasten van ondernemers te verlichten door een lagere energierekening mogelijk te maken. Bovendien bieden we met de MKB Energiecoach een onafhankelijk aanspreekpunt om ondernemers te begeleiden in het verduurzamingsproces, waarbij we als gemeente proactief ondersteuning bieden aan ondernemers.”

Over de subsidies


De nieuwe subsidies zijn:
– Aan te vragen tot 31 december 2024.
– Voor ondernemers met een (monumentaal) bedrijfspand gevestigd in gemeente Leeuwarden
– Tot 30% subsidie en maximaal 20.000 euro  
– Voor gebruik biobased isolatiematerialen kan per maatregel tot 10% extra subsidie worden verkregen.
– Voor monumentale panden zijn bijvoorbeeld ook een duurzaam monumentenadvies, een architect en benodigde leges te vergoeden.

Meer informatie of subsidie aanvragen?

Klik hier voor meer informatie over de subsidieregeling isolatiemaatregelen voor bedrijven
Klik hier voor meer informatie over de subsidieregeling verduurzaming bedrijven in monumenten 

Extra hulp en advies via Energieloket voor ondernemers

Ondernemers kunnen voor informatie en advies over subsidies en het verduurzamen van hun bedrijfspand, terecht bij het Energieloket voor ondernemers op deze pagina.
Voor kosteloos advies kan hier een afspraak met de energieadviseur MKB aangevraagd worden.

contact
Heeft u vragen? Neem gerust contact op

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?

Contact

Anne-Baukje Coster
06 500 50249
Toon alle contactpersonen
  • Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.