Volop in ontwikkeling: Pol infratechniek
7 maart 2022

Volop in ontwikkeling: Pol infratechniek

Pol Infratechniek;  een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in ondergrondse infratechniek. Maar dat was dat niet altijd zo. “De bestrating waarmee het bedrijf in de jaren twintig begon, is nu het sluitstuk van de operatie van Pol Infratechniek”, vertelt eigenaar Sjors Pol. 

“Tegenwoordig zijn we al in een eerdere fase in de keten betrokken, zoals bij het voorontwerp en de engineering van de diverse projecten. En als alle kabels en leidingen vervangen, gelegd of verwijderd zijn, wordt de bestrating weer op zijn plek gelegd.”

Het bedrijf heeft sinds oprichting een hele ontwikkeling doorgemaakt. En die ontwikkelingen hebben op alle fronten hun uitwerking gehad maar ze voeren de werkzaamheden nog steeds gedreven en met het juiste vakmanschap en trots uit. 

“In de begintijd was de bedrijfsvoering veel simpeler”, legt Pol uit. Wat het nu moeilijker maakt? “De toename van wet- en regelgeving en meer taken die bij aannemer komen liggen met betrekking tot het maken van plannen. Maar ondanks dat het daardoor niet eenvoudiger wordt, heeft het wel een positief effect op onze organisatie. Zo vind ik het mooi om te zien dat veilig werken echt in toenemende mate van een organisatie wordt verwacht. De veiligheid van onze 80 collega’s staat immers voorop.” 

De sector, nee, de wereld is in beweging. Alles verandert continu. “En als organisatie wordt van je verwacht dat je meegaat, want ontwikkelingen bieden kansen.

Zo haken ze bij Pol Infratechniek in op technologische ontwikkelingen. Pol: “Maar we hebben ook oog voor onderwerpen die actueel zijn in de maatschappij. De impact van onze diensten op de omgeving en het milieu en de diversiteit zijn belangrijke onderwerpen voor onze bedrijfsvoering.”

Dat geeft eigenlijk al weg waar het bedrijf naar streeft: doorontwikkeling en blijven verbinden. “En daarnaast een organische groei die past bij de onderneming, door eerlijk en transparant zaken te doen. Dat laatste is het allerbelangrijkste”, tipt Pol andere ondernemers.

Nieuws

28 11 2022
De E-Fixxter: de eerste volledig elektrische camper van Nederlandse bodem uit Leeuwarden

De E-Fixxter: de eerste volledig elektrische camper van Nederlandse bodem uit Leeuwarden

Een camper die seriematig op eigen bodem geproduceerd wordt en die je ook gewoon privé als vervoermiddel kunt gebruiken: Fixxter…
Lees meer →
23 11 2022
Maatregelenpakket inflatie voor ondernemers

Maatregelenpakket inflatie voor ondernemers

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor 1,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een maatregelenpakket voor ondernemers. Dit doet…
Lees meer →
08 11 2022
Vrijdag 18 november vieren we het ondernemerschap!

Vrijdag 18 november vieren we het ondernemerschap!

Ieder jaar worden ondernemers in het hele land een dag in het zonnetje gezet tijdens De Dag van de Ondernemer!…
Lees meer →