Volop in ontwikkeling: Pol infratechniek
7 maart 2022

Volop in ontwikkeling: Pol infratechniek

Pol Infratechniek;  een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in ondergrondse infratechniek. Maar dat was dat niet altijd zo. “De bestrating waarmee het bedrijf in de jaren twintig begon, is nu het sluitstuk van de operatie van Pol Infratechniek”, vertelt eigenaar Sjors Pol. 

“Tegenwoordig zijn we al in een eerdere fase in de keten betrokken, zoals bij het voorontwerp en de engineering van de diverse projecten. En als alle kabels en leidingen vervangen, gelegd of verwijderd zijn, wordt de bestrating weer op zijn plek gelegd.”

Het bedrijf heeft sinds oprichting een hele ontwikkeling doorgemaakt. En die ontwikkelingen hebben op alle fronten hun uitwerking gehad maar ze voeren de werkzaamheden nog steeds gedreven en met het juiste vakmanschap en trots uit. 

“In de begintijd was de bedrijfsvoering veel simpeler”, legt Pol uit. Wat het nu moeilijker maakt? “De toename van wet- en regelgeving en meer taken die bij aannemer komen liggen met betrekking tot het maken van plannen. Maar ondanks dat het daardoor niet eenvoudiger wordt, heeft het wel een positief effect op onze organisatie. Zo vind ik het mooi om te zien dat veilig werken echt in toenemende mate van een organisatie wordt verwacht. De veiligheid van onze 80 collega’s staat immers voorop.” 

De sector, nee, de wereld is in beweging. Alles verandert continu. “En als organisatie wordt van je verwacht dat je meegaat, want ontwikkelingen bieden kansen.

Zo haken ze bij Pol Infratechniek in op technologische ontwikkelingen. Pol: “Maar we hebben ook oog voor onderwerpen die actueel zijn in de maatschappij. De impact van onze diensten op de omgeving en het milieu en de diversiteit zijn belangrijke onderwerpen voor onze bedrijfsvoering.”

Dat geeft eigenlijk al weg waar het bedrijf naar streeft: doorontwikkeling en blijven verbinden. “En daarnaast een organische groei die past bij de onderneming, door eerlijk en transparant zaken te doen. Dat laatste is het allerbelangrijkste”, tipt Pol andere ondernemers.

Nieuws

21 06 2023
Van energielabel E naar A binnen een jaar!

Van energielabel E naar A binnen een jaar!

Een van de eerste ondernemers die gebruik maakte van de MKB Energiecoach is Antoon Siep van Middelsee Assurantiën & Hypotheken…
Lees meer →
30 05 2023
Een energieboost voor u en uw bedrijf!

Een energieboost voor u en uw bedrijf!

Graag nodigen we u uit voor een kennis- en inspiratiesessie over het thema energietransitie op dinsdag 6 juni aanstaande. Ekwadraat…
Lees meer →
15 03 2023
Maak kans op een energiescan met een bordje op de deur

Maak kans op een energiescan met een bordje op de deur

Heeft u ze al gezien? De blauwe bordjes op de winkeldeuren in onze gemeente die ervoor zorgen dat er minder…
Lees meer →