Zoek op inhoud

Elektrische pendel voor Royal Koopmans
19 september 2024

Elektrische pendel voor Royal Koopmans

Charge and go! Afgelopen zomer verplaatste Royal Koopmans haar magazijn van Heerenveen naar Kooiker Warehousing op bedrijventerrein de Zwette. De hal van ongeveer 1000 m2 liet Kooiker Logistiek speciaal (en naar wens) bouwen voor Koopmans en is geautomatiseerd voor real-time voorraadbeheer en optimalisatie.

Als logistieke partner van Koopmans verzorgt Kooiker het transport vanaf de meelfabriek aan de Merodestraat. Die pendel is nu maar kort, en gebeurt met een elektrische truck, waar de bedrijven samen in geïnvesteerd hebben. Dankzij de inzet van deze pendel kunnen ze 30.000 kg CO₂ reduceren per jaar. Dit is dezelfde hoeveelheid CO₂ die 2213 bomen in een jaar opslaan.

Burgemeester Sybrand Buma liftte een rondje mee, werd rondgeleid door het nieuwe magazijn en hoorde ondertussen alles omtrent de laatste duurzaamheidsontwikkelingen bij Koopmans van directeur Jorne Hornstra en warehousemanager Siebe Klaver.

Koopmans, pionier in graan, ademt innovatie. Naast het duurzame transport tussen de locaties blijkt dat ook uit de ontwikkeling van Nedertarwe, de komst van het KIEM Innovatiecentrum en nog zoveel meer. KIEM staat voor Koopmans, Innovatie, Expertise en Molenaarschap. Het innovatiecentrum is de proeftuin voor nieuwe ontwikkelingen. Foodproductiebedrijven kunnen er samen met Koopmans-technologen aan de slag met innovatie, productontwikkeling en procesoptimalisatie.

Leeuwarden zet in op duurzame mobiliteit om een gezonde en klimaatbestendige leefomgeving te creëren. Dit initiatief draag bij aan de verduurzaming in onze gemeente en regio. Ondernemers als Koopmans spelen een belangrijke rol voor het in de praktijk brengen van de duurzame koers. Ook nationaal krijgt Koopmans daar erkenning voor. Onlangs stond het bedrijf nog in de finale van de Koning Willem I prijs, de oscar van het Nederlandse bedrijfsleven.

Nieuws

19 09 2024
Elektrische pendel voor Royal Koopmans

Elektrische pendel voor Royal Koopmans

Charge and go! Afgelopen zomer verplaatste Royal Koopmans haar magazijn van Heerenveen naar Kooiker Warehousing op bedrijventerrein de Zwette. De…
Lees meer →
12 09 2024
Eerste circulaire betonketen is een feit

Eerste circulaire betonketen is een feit

Goed nieuws! De eerste circulaire betonketen in onze gemeente is een feit! Ondernemers, woningcorporatie Elkien en gemeente Leeuwarden ontwikkelden deze…
Lees meer →
01 07 2024
Circulaire tour langs bedrijven

Circulaire tour langs bedrijven

Een groot succes, zo kunnen we onze circulaire inspiratietour van donderdagochtend wel noemen. De tour ging langs drie heel verschillende…
Lees meer →