Zoek op inhoud

New Orleans wil ‘the Dutch of North America’ worden!
14 oktober 2024

New Orleans wil ‘the Dutch of North America’ worden!

“We hebben in Nederland een enorm imago opgebouwd als het gaat om watertech en watermanagement, dat merk is heel sterk. Het ecosysteem dat we met de WaterCampus in Leeuwarden hebben opgebouwd, is een blauwdruk voor vele andere soortgelijke clusters over de hele wereld en is aantrekkelijk voor bedrijven om bij aan te sluiten!”

Dit is de hele korte versie van wat wethouder Abel Reitsma en Evelien Walstra allemaal te horen kregen op hun trip naar de WEFTEC watertechbeurs in New Orleans. Deze internationale beurs trekt meer dan 1000 exposanten, die de meest innovatieve watertechnologieën van de wereld tonen aan meer dan 20.000 bezoekers. Logisch dat Leeuwarden als Capital of Water Technology hier goed vertegenwoordigd was!

Vanuit het door WaterAlliance (fantastisch!) georganiseerde Nederlandse paviljoen zijn er heel wat handen geschud. Natuurlijk met een duidelijk doel: potentieel interessante internationale watertechbedrijven enthousiasmeren voor een (neven)vestiging op de Leeuwarder WaterCampus én verbinding te leggen met andere watertech clusters.

In goed gezelschap van Hein Molenkamp van WaterAlliance en Reinder de Jong van de NV NOM zijn er vele gesprekken gevoerd met belangrijke internationale spelers in de markt van watertech. Er was een ontmoeting met Bo-Joe Brans, deputy Consul Generaal van Miami en een gesprek met Michael Hecht van GNO, de economische ontwikkelingsorganisatie van Greater New Orleans, om te praten over hun uitdagingen op het gebied van water en hun plannen om “The Dutch of North America” te worden. Ook spraken we over de mogelijke rol van onze WaterCampus bij deze grote ambities.
Een kleine 750 km verderop, in Atlanta, vervolgde het gezelschap de reis waar ze heel gastvrij werden ontvangen op het Nederlands consulaat-generaal door Jacob (Jaap) Veerman. Hier vertelde de wethouder over de impact van Leeuwarden als Capital of Water Technology, in Nederland maar ook in Europa. Een bezoek aan The Water Tower, een unieke mondiale waterinnovatie hub, was de laatste inspirerende stop. Met CEO Melissa Meeker en Kristan Vandenheuvel is ook hier gesproken over hoe de WaterCampus, de The Water Tower en aangesloten organisaties elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren.

Kortom: deze week diverse potentiële nieuwe bedrijven voor de WaterCampus gesproken, verbindingen met Nederlandse bedrijven gelegd, businessleads voor Leeuwarder bedrijven ontvangen en inspiratie gekregen voor de doorontwikkeling van de WaterCampus!

Nieuws

14 10 2024
New Orleans wil ‘the Dutch of North America’ worden!

New Orleans wil ‘the Dutch of North America’ worden!

“We hebben in Nederland een enorm imago opgebouwd als het gaat om watertech en watermanagement, dat merk is heel sterk.…
Lees meer →
07 10 2024
Douna Machinery viert 100 jarig jubileum

Douna Machinery viert 100 jarig jubileum

Directeur Ale Procee van Douna Machinery BV ontving tijdens de open dag een handgemaakte Oldehove vaas uit handen van wethouder…
Lees meer →
19 09 2024
Elektrische pendel voor Royal Koopmans

Elektrische pendel voor Royal Koopmans

Charge and go! Afgelopen zomer verplaatste Royal Koopmans haar magazijn van Heerenveen naar Kooiker Warehousing op bedrijventerrein de Zwette. De…
Lees meer →