Leeuwarden serveert Greendish!
6 april 2022

Leeuwarden serveert Greendish!

Consumenten zijn de afgelopen jaren meer waarde gaan hechten aan een duurzame en gezonde levensstijl. Minder suiker, meer onbewerkt voedsel en als het een beetje kan regionaal geproduceerd. De toenemende druk van klimaatverandering (mede door onze vorm van voedselproductie) speelt ook een steeds grotere rol in wat restaurants serveren. Gemeente Leeuwarden is daarom samen met horecaondernemers en de organisatie Greendish aan de slag gegaan: meer duurzame gerechten op tafel !

Twaalf horecabedrijven zetten in op duurzame kaart

Greendish helpt met slimme tools en persoonlijk advies de horeca aan een gezonder en duurzamer aanbod. Van inkoop tot ingrediënten: alles gaat onder de loep. Twaalf horecaondernemers uit de gemeente Leeuwarden krijgen de exclusieve kans om een half jaar intensief begeleid te worden. Zo krijgen ze een gezonder en duurzamer aanbod. De deelnemende bedrijven zijn: Netwerkcentrum Oud Oost, De 4e Set (Padel en Tennisclub), In de Brouwerij, Paddy O’Ryan, De Dikke van Dale, ‘t Pannekoekschip, Brownies&Downies, Bajes Streetfoodclub, Eetcafé Spinoza, Brasserie Spiegelaar, Soups&Salad en Bahns&Boba.  

Restaurants in onze gemeente bieden steeds vaker duurzame keuzes op het menu. Maar dat aanbod kan nog veel groter. Bij 12 locaties is straks een duurzamere en/of gezondere keuze te bestellen: het YourChoice gerecht. Zo wordt het makkelijker om een duurzamere en gezondere keuze maken. Tijdens de campagne die van 9 mei tot en met 5 juni loopt zijn deze speciale YourChoice gerechten te vinden bij alle twaalf deelnemende horecalocaties.

Greendish en de gemeente Leeuwarden willen met de YourChoice-campagne horecaondernemers een businessmodel bieden voor een gezond en duurzaam aanbod. Horecaondernemers krijgen advies en kennis over hoe gezond en duurzaam hand in hand kan gaan met winst, over toekomstbestendig ondernemerschap. Ook wordt een netwerk van deelnemende ondernemers opgezet voor het delen van kennis.

Meer informatie? Neem dan contact met Hessel bij de Leij – accountmanager retail & horeca.

www.greendish.com

Nieuws

21 06 2023
Van energielabel E naar A binnen een jaar!

Van energielabel E naar A binnen een jaar!

Een van de eerste ondernemers die gebruik maakte van de MKB Energiecoach is Antoon Siep van Middelsee Assurantiën & Hypotheken…
Lees meer →
30 05 2023
Een energieboost voor u en uw bedrijf!

Een energieboost voor u en uw bedrijf!

Graag nodigen we u uit voor een kennis- en inspiratiesessie over het thema energietransitie op dinsdag 6 juni aanstaande. Ekwadraat…
Lees meer →
15 03 2023
Maak kans op een energiescan met een bordje op de deur

Maak kans op een energiescan met een bordje op de deur

Heeft u ze al gezien? De blauwe bordjes op de winkeldeuren in onze gemeente die ervoor zorgen dat er minder…
Lees meer →