Leeuwarden serveert Greendish!
6 april 2022

Leeuwarden serveert Greendish!

Consumenten zijn de afgelopen jaren meer waarde gaan hechten aan een duurzame en gezonde levensstijl. Minder suiker, meer onbewerkt voedsel en als het een beetje kan regionaal geproduceerd. De toenemende druk van klimaatverandering (mede door onze vorm van voedselproductie) speelt ook een steeds grotere rol in wat restaurants serveren. Gemeente Leeuwarden is daarom samen met horecaondernemers en de organisatie Greendish aan de slag gegaan: meer duurzame gerechten op tafel !

Twaalf horecabedrijven zetten in op duurzame kaart

Greendish helpt met slimme tools en persoonlijk advies de horeca aan een gezonder en duurzamer aanbod. Van inkoop tot ingrediënten: alles gaat onder de loep. Twaalf horecaondernemers uit de gemeente Leeuwarden krijgen de exclusieve kans om een half jaar intensief begeleid te worden. Zo krijgen ze een gezonder en duurzamer aanbod. De deelnemende bedrijven zijn: Netwerkcentrum Oud Oost, De 4e Set (Padel en Tennisclub), In de Brouwerij, Paddy O’Ryan, De Dikke van Dale, ‘t Pannekoekschip, Brownies&Downies, Bajes Streetfoodclub, Eetcafé Spinoza, Brasserie Spiegelaar, Soups&Salad en Bahns&Boba.  

Restaurants in onze gemeente bieden steeds vaker duurzame keuzes op het menu. Maar dat aanbod kan nog veel groter. Bij 12 locaties is straks een duurzamere en/of gezondere keuze te bestellen: het YourChoice gerecht. Zo wordt het makkelijker om een duurzamere en gezondere keuze maken. Tijdens de campagne die van 9 mei tot en met 5 juni loopt zijn deze speciale YourChoice gerechten te vinden bij alle twaalf deelnemende horecalocaties.

Greendish en de gemeente Leeuwarden willen met de YourChoice-campagne horecaondernemers een businessmodel bieden voor een gezond en duurzaam aanbod. Horecaondernemers krijgen advies en kennis over hoe gezond en duurzaam hand in hand kan gaan met winst, over toekomstbestendig ondernemerschap. Ook wordt een netwerk van deelnemende ondernemers opgezet voor het delen van kennis.

Meer informatie? Neem dan contact met Hessel bij de Leij – accountmanager retail & horeca.

www.greendish.com

Nieuws

28 11 2022
De E-Fixxter: de eerste volledig elektrische camper van Nederlandse bodem uit Leeuwarden

De E-Fixxter: de eerste volledig elektrische camper van Nederlandse bodem uit Leeuwarden

Een camper die seriematig op eigen bodem geproduceerd wordt en die je ook gewoon privé als vervoermiddel kunt gebruiken: Fixxter…
Lees meer →
23 11 2022
Maatregelenpakket inflatie voor ondernemers

Maatregelenpakket inflatie voor ondernemers

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor 1,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een maatregelenpakket voor ondernemers. Dit doet…
Lees meer →
08 11 2022
Vrijdag 18 november vieren we het ondernemerschap!

Vrijdag 18 november vieren we het ondernemerschap!

Ieder jaar worden ondernemers in het hele land een dag in het zonnetje gezet tijdens De Dag van de Ondernemer!…
Lees meer →