Leeuwarden serveert Greendish!
6 april 2022

Leeuwarden serveert Greendish!

Consumenten zijn de afgelopen jaren meer waarde gaan hechten aan een duurzame en gezonde levensstijl. Minder suiker, meer onbewerkt voedsel en als het een beetje kan regionaal geproduceerd. De toenemende druk van klimaatverandering (mede door onze vorm van voedselproductie) speelt ook een steeds grotere rol in wat restaurants serveren. Gemeente Leeuwarden is daarom samen met horecaondernemers en de organisatie Greendish aan de slag gegaan: meer duurzame gerechten op tafel !

Twaalf horecabedrijven zetten in op duurzame kaart

Greendish helpt met slimme tools en persoonlijk advies de horeca aan een gezonder en duurzamer aanbod. Van inkoop tot ingrediënten: alles gaat onder de loep. Twaalf horecaondernemers uit de gemeente Leeuwarden krijgen de exclusieve kans om een half jaar intensief begeleid te worden. Zo krijgen ze een gezonder en duurzamer aanbod. De deelnemende bedrijven zijn: Netwerkcentrum Oud Oost, De 4e Set (Padel en Tennisclub), In de Brouwerij, Paddy O’Ryan, De Dikke van Dale, ‘t Pannekoekschip, Brownies&Downies, Bajes Streetfoodclub, Eetcafé Spinoza, Brasserie Spiegelaar, Soups&Salad en Bahns&Boba.  

Restaurants in onze gemeente bieden steeds vaker duurzame keuzes op het menu. Maar dat aanbod kan nog veel groter. Bij 12 locaties is straks een duurzamere en/of gezondere keuze te bestellen: het YourChoice gerecht. Zo wordt het makkelijker om een duurzamere en gezondere keuze maken. Tijdens de campagne die van 9 mei tot en met 5 juni loopt zijn deze speciale YourChoice gerechten te vinden bij alle twaalf deelnemende horecalocaties.

Greendish en de gemeente Leeuwarden willen met de YourChoice-campagne horecaondernemers een businessmodel bieden voor een gezond en duurzaam aanbod. Horecaondernemers krijgen advies en kennis over hoe gezond en duurzaam hand in hand kan gaan met winst, over toekomstbestendig ondernemerschap. Ook wordt een netwerk van deelnemende ondernemers opgezet voor het delen van kennis.

Meer informatie? Neem dan contact met Hessel bij de Leij – accountmanager retail & horeca.

www.greendish.com

Nieuws

09 04 2024
Nieuwsbrief: Dit voorjaar is Leeuwarden volop in beweging!

Nieuwsbrief: Dit voorjaar is Leeuwarden volop in beweging!

Op de planning: bijeenkomst Inkoop & Ondernemerschap, inspirerende kennissessie over Leeuwarden als hoofdstad van watertechnologie en tal van buitenevenementen die…
Lees meer →
08 12 2023
Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden helpt het Midden- en Klein Bedrijf weerbaar te worden tegen cybercriminaliteit. Het project ‘Cyberweerbaar MKB Noord-Nederland’ begeleidt ondernemers…
Lees meer →
31 10 2023
De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

Wilt u een nieuw bedrijfspand laten bouwen? Wilt u tijdelijk een container bij uw bedrijf plaatsen, of uw café in…
Lees meer →