De ‘leukste verrassing boven Leeuwarden’
22 december 2021

De ‘leukste verrassing boven Leeuwarden’

Nog nét voor het nieuwe jaar verrast de OVL (Ondernemersvereniging Leeuwarderadeel) het centrum en de bedrijventerreinen van Stiens met hun nieuwe huisstijl ‘Verrassend Veel Stiens’. De huisstijl is te zien op banners die strategisch in het dorp staan en ook op de nieuwe bewegwijzering op het bedrijventerrein. Tegelijkertijd is er een spiksplinternieuwe website gelanceerd https://stiens.frl: hét online visitekaartje van Stiens. Hier lees je alles over Stiens als dorp om te wonen, te werken, elkaar te treffen of om inkopen te doen maar ook zeker om sportief uitgedaagd te worden.

Nieuwe bewegwijzering

Voor de nieuwe bewegwijzering van de twee bedrijventerreinen in Stiens – Middelsee en Noarderfjild – heeft Haan Reclamewerk de opmaak van de nieuwe borden en het plaatsen van de frames verzorgd. De betrokkenheid van Stienser ondernemers in het project is hier mooi zichtbaar want het aantal deelnemers op de borden is groot. Ook in het periodiek onderhoud van dit visitekaartje is voorzien, tegelijk worden dan de eventuele aanpassingen in de borden verwerkt. Wanneer er ondernemers zijn die ook belangstelling hebben voor plaatsing op de bewegwijzering dan kunnen ze een mail te sturen naar dit mailadres.

Het centrumplan voorzag ook in de plaatsing van nieuwe baniervlaggen op twee prominente plekken in het dorp.

Toekomstplannen


Met ongeveer 115 leden heeft de ondernemersvereniging een flink aantal ondernemers die betrokken zijn bij de plaatselijke ontwikkelingen. De vereniging gaat samen met de gemeente Leeuwarden en Plaatselijk Belang onderzoeken hoe Stiens in de breedste zin toekomstbestendig gemaakt kan worden maar er zijn ook al mooie projecten gestart.

Zo zal de dorpskern van Stiens de komende periode een ‘opfrisser’ krijgen met meer groen. En modern straatmeubilair zal zorgen voor meer sfeer. De verbouwing van het voormalige gemeentehuis is in de afrondingsfase en er zijn diverse woningbouwprojecten in ontwikkeling. Op de Truerderdyk zal in 2022 de riolering gedeeltelijk worden vervangen en wil de gemeente samen met de bedrijven bekijken hoe deze plek toekomstbestendig en groener kan worden ingericht.

Kortom werk aan de winkel in Stiens! Onze accountmanagers vanuit het Team Economische Zaken – Catharina Bijlsma en Hessel bij de Leij – helpen daar graag bij.

Nieuws

21 06 2023
Van energielabel E naar A binnen een jaar!

Van energielabel E naar A binnen een jaar!

Een van de eerste ondernemers die gebruik maakte van de MKB Energiecoach is Antoon Siep van Middelsee Assurantiën & Hypotheken…
Lees meer →
30 05 2023
Een energieboost voor u en uw bedrijf!

Een energieboost voor u en uw bedrijf!

Graag nodigen we u uit voor een kennis- en inspiratiesessie over het thema energietransitie op dinsdag 6 juni aanstaande. Ekwadraat…
Lees meer →
15 03 2023
Maak kans op een energiescan met een bordje op de deur

Maak kans op een energiescan met een bordje op de deur

Heeft u ze al gezien? De blauwe bordjes op de winkeldeuren in onze gemeente die ervoor zorgen dat er minder…
Lees meer →