Nieuw beleidskader Economische Ontwikkeling 2023-2030
24 oktober 2023

Nieuw beleidskader Economische Ontwikkeling 2023-2030

GOED NIEUWS! Het nieuwe beleidskader Economische Ontwikkeling 2023 – 2030 is vorige week vastgesteld door de gemeenteraad! Dat betekent dat het Team Economische Zaken aan de slag kan met de koerswijziging.

Ik ben ontzettend blij dat de gemeenteraad ons nieuwe beleidskader met een overtuigende meerderheid aangenomen heeft. Nu kunnen we concrete stappen gaan zetten voor de economische ontwikkeling van onze gemeente en investeren in de toekomst!

Wethouder Abel Reitsma

We gaan sterk inzetten op brede welvaart en een toekomstbestendige economie. Kwaliteit en waarde voor de stad en de dorpen zal steeds meer voorrang krijgen, voorheen was dat vooral kwantiteit van banen en bedrijven.

Maar hoe word je dat dan, toekomstbestendig? Dat willen we doen door als gemeente de samenwerking met ondernemers en kennispartners op te zoeken om door vier grote transities te komen:

  • Van analoog naar digitaal
  • Van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie
  • Van een lineaire economie naar een circulaire economie
  • Van zorg naar positieve gezondheid

Daarnaast nemen we actie door drie doelen te stellen voor de komende zeven jaar (tot 2030):

  • Het behouden en creëren van een aantrekkelijk vestigingsklimaat 
  • Het versterken van de economische structuur 
  • Het vergroten van de innovatiekracht bij bedrijven

Dit willen en kúnnen we niet alleen en daarom zijn verschillende partners en ondernemers betrokken geweest bij het opstellen van deze visie. Deze hebben we ook hard nodig voor de uitvoering van de plannen. We werken daarnaast nauw samen met de regio om toekomstbestendig ondernemerschap in heel Friesland op de kaart te zetten en zo meer waarde aan te trekken, te creëren én te behouden.

Iedere ondernemer is waardevol voor de gemeente, daar verandert met dit beleid niets aan. We blijven ons inzetten voor alle ondernemers met een vraag over hoe ze kansrijk kunnen ondernemen in onze gemeente.

Download het beleidskader Economische Ontwikkeling 2023 -2030

Meer weten?

Heeft u vragen over wat dit voor uw onderneming betekent of ideeën over hoe uw bedrijf zou kunnen helpen om de doelen die in het beleidskader staan te bereiken? Neem dan contact op via economischezaken@leeuwarden.nl.

Nieuws

09 04 2024
Nieuwsbrief: Dit voorjaar is Leeuwarden volop in beweging!

Nieuwsbrief: Dit voorjaar is Leeuwarden volop in beweging!

Op de planning: bijeenkomst Inkoop & Ondernemerschap, inspirerende kennissessie over Leeuwarden als hoofdstad van watertechnologie en tal van buitenevenementen die…
Lees meer →
08 12 2023
Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden helpt het Midden- en Klein Bedrijf weerbaar te worden tegen cybercriminaliteit. Het project ‘Cyberweerbaar MKB Noord-Nederland’ begeleidt ondernemers…
Lees meer →
31 10 2023
De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

Wilt u een nieuw bedrijfspand laten bouwen? Wilt u tijdelijk een container bij uw bedrijf plaatsen, of uw café in…
Lees meer →