Subsidieregeling kosten coronatoegangsbewijzen
5 juli 2022

Subsidieregeling kosten coronatoegangsbewijzen

Organisaties in de gemeente Leeuwarden die kosten hebben gemaakt voor de controle van coronatoegangsbewijzen kunnen vanaf woensdag 6 juli een subsidie aanvragen van maximaal € 10.000. Burgemeester en wethouders hebben hiervoor een subsidieregeling vastgesteld van in totaal € 230.000.  

Coronatoegangsbewijzen

In de aanpak van de coronacrisis heeft de controle van de coronatoegangsbewijzen (CTB’s) een belangrijke rol gespeeld. Het kabinet heeft aan gemeenten middelen ter beschikking gesteld om lokaal maatwerk richting ondernemers en organisaties mogelijk te maken. Van dit bedrag heeft Gemeente Leeuwarden het polsbandjessysteem voor de Leeuwarder binnenstad geregeld. bv SPORT organiseerde de controles van de CTB’s voor een aantal sportverenigingen in de gemeente. Met het resterende bedrag dat het Rijk beschikbaar stelde, is deze subsidieregeling opgesteld.

Looptijd van de regeling

De regeling heeft een looptijd tot en met 1 september 2022. Organisaties kunnen een subsidie aanvragen voor kosten die zijn gemaakt in de periode 1 januari 2022 tot en met 26 maart 2022. Alleen voor deze periode mag de gemeente kosten verantwoorden aan het Rijk. 

Regeling aanvragen

Organisaties kunnen aanspraak maken op de regeling als zij voldoen aan de voorwaarden in de regeling. Dit kan bijvoorbeeld gaan om horeca, verenigingen en buurt- en dorpshuizen wanneer een controle op CTB’s verplicht was. Aanvragen van de regeling kan via een formulier op www.leeuwarden.nl/corona. De regeling heeft een plafond van €230.000. Wanneer dit is bereikt, neemt de gemeente aanvragen niet meer in behandeling.

Nieuws

21 06 2023
Van energielabel E naar A binnen een jaar!

Van energielabel E naar A binnen een jaar!

Een van de eerste ondernemers die gebruik maakte van de MKB Energiecoach is Antoon Siep van Middelsee Assurantiën & Hypotheken…
Lees meer →
30 05 2023
Een energieboost voor u en uw bedrijf!

Een energieboost voor u en uw bedrijf!

Graag nodigen we u uit voor een kennis- en inspiratiesessie over het thema energietransitie op dinsdag 6 juni aanstaande. Ekwadraat…
Lees meer →
15 03 2023
Maak kans op een energiescan met een bordje op de deur

Maak kans op een energiescan met een bordje op de deur

Heeft u ze al gezien? De blauwe bordjes op de winkeldeuren in onze gemeente die ervoor zorgen dat er minder…
Lees meer →