Subsidieregeling kosten coronatoegangsbewijzen
5 juli 2022

Subsidieregeling kosten coronatoegangsbewijzen

Organisaties in de gemeente Leeuwarden die kosten hebben gemaakt voor de controle van coronatoegangsbewijzen kunnen vanaf woensdag 6 juli een subsidie aanvragen van maximaal € 10.000. Burgemeester en wethouders hebben hiervoor een subsidieregeling vastgesteld van in totaal € 230.000.  

Coronatoegangsbewijzen

In de aanpak van de coronacrisis heeft de controle van de coronatoegangsbewijzen (CTB’s) een belangrijke rol gespeeld. Het kabinet heeft aan gemeenten middelen ter beschikking gesteld om lokaal maatwerk richting ondernemers en organisaties mogelijk te maken. Van dit bedrag heeft Gemeente Leeuwarden het polsbandjessysteem voor de Leeuwarder binnenstad geregeld. bv SPORT organiseerde de controles van de CTB’s voor een aantal sportverenigingen in de gemeente. Met het resterende bedrag dat het Rijk beschikbaar stelde, is deze subsidieregeling opgesteld.

Looptijd van de regeling

De regeling heeft een looptijd tot en met 1 september 2022. Organisaties kunnen een subsidie aanvragen voor kosten die zijn gemaakt in de periode 1 januari 2022 tot en met 26 maart 2022. Alleen voor deze periode mag de gemeente kosten verantwoorden aan het Rijk. 

Regeling aanvragen

Organisaties kunnen aanspraak maken op de regeling als zij voldoen aan de voorwaarden in de regeling. Dit kan bijvoorbeeld gaan om horeca, verenigingen en buurt- en dorpshuizen wanneer een controle op CTB’s verplicht was. Aanvragen van de regeling kan via een formulier op www.leeuwarden.nl/corona. De regeling heeft een plafond van €230.000. Wanneer dit is bereikt, neemt de gemeente aanvragen niet meer in behandeling.

Nieuws

28 11 2022
De E-Fixxter: de eerste volledig elektrische camper van Nederlandse bodem uit Leeuwarden

De E-Fixxter: de eerste volledig elektrische camper van Nederlandse bodem uit Leeuwarden

Een camper die seriematig op eigen bodem geproduceerd wordt en die je ook gewoon privé als vervoermiddel kunt gebruiken: Fixxter…
Lees meer →
23 11 2022
Maatregelenpakket inflatie voor ondernemers

Maatregelenpakket inflatie voor ondernemers

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor 1,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een maatregelenpakket voor ondernemers. Dit doet…
Lees meer →
08 11 2022
Vrijdag 18 november vieren we het ondernemerschap!

Vrijdag 18 november vieren we het ondernemerschap!

Ieder jaar worden ondernemers in het hele land een dag in het zonnetje gezet tijdens De Dag van de Ondernemer!…
Lees meer →