Volop bedrijvigheid op zes bedrijventerreinen
14 juli 2022

Volop bedrijvigheid op zes bedrijventerreinen

Menigeen komt er dagelijks langs, de zes verschillende bedrijventerreinen in onze gemeente. Het is vaak een bedrijvigheid van jewelste maar dat gaat niet vanzelf! Er wordt door de gemeente ook flink aan gewerkt. Nieuwe kavels, uitbreidingen, energievraagstukken, duurzaamheidsprojecten: de accountmanagers van gemeente Leeuwarden zetten zich iedere dag weer in om ondernemers zo goed mogelijk te faciliteren en adviseren.

De Zwette

Accountmanager Bernard Mijnders is hét aanspreekpunt voor bedrijven op ‘de Zwette’, het bedrijventerrein ten zuidwesten van Leeuwarden waar ca. 400 bedrijven gevestigd zijn. Nog steeds wordt er door de gemeente gewerkt aan uitbreiding van dit terrein. Er zijn nog diverse (zicht)locaties beschikbaar op Zwette IV en V. Zwette VI is momenteel volop in ontwikkeling, hier zal naar verwachting over een aantal jaren gebouwd kunnen worden. Meer info hierover is te verkrijgen via Bernard Mijnders.

Nieuw: Elfstedenpark

Een opvallende ontwikkeling in het gebied rond het WTC is de bouw van het Cambuurstadion in het Elfstedenpark. Dit park wordt een plek om te recreëren, leren en werken. Dinsdag 12 juli opende hier het derde McDonalds restaurant in gemeente Leeuwarden. Er is plek voor winkels, scholen en commerciële bedrijven die zich kunnen vestigen in het stadion. Het nieuwe Cambuurstadion wordt naar verwacht in de zomer van 2023 in gebruik genomen. www.elfstedenpark.nl

De Hemrik

Met vragen over bedrijventerrein de Hemrik – ten zuidoosten van Leeuwarden –  kunt u terecht bij accountmanager Catharina Bijlsma. Ruim 380 bedrijven zijn hier gevestigd. Op de Hemrik betrokken afgelopen half jaar twee bedrijven een nieuw pand. Ford Sutherland streek neer op de Zuiderkruisweg. Rebartier Nederland – een grote aanbieder van automatische vlechtmachines en toebehoren voor bedrijven in de beton, ijzervlecht en vloerverwarmingindustrie – betrok een groter pand aan de Jupiterweg.

Bijzonder op de Hemrik is de nauwe samenwerking tussen gemeente, ondernemersvereniging de Hemrik, bedrijfsleven en hogeschool Van Hall Larenstein om oplossingen te vinden voor duurzaam ondernemen en klimaatadaptatie. Na de zomer wordt er een groenplan gepresenteerd. Meer info hierover en over vestigingsmogelijkheden is te krijgen via Catharina Bijlsma.

De Werp

Bedrijfslocatie De Werp ligt vlakbij de Werpsterhoek, de nieuwe toegangspoort van Leeuwarden en de regio. Deze locatie ligt zeer gunstig langs de Overijsselselaan, de centrale as van De Zuidlanden. Op De Werp zijn kavels beschikbaar voor kantoren. 

In Fase 1 – aan de oostkant van de Overijsselselaan – zijn nog kavels beschikbaar. Meer info over dit project is te vinden op de infosite van De Werp.

Stiens

Op nog geen 8 km van het centrum van Leeuwarden ligt Stiens waar de bedrijvigheid volop in ontwikkeling is. Er zijn hier twee bedrijventerreinen: Noarderfjild – vlakbij het oude centrum – en het bedrijventerrein Middelsee. Er is een actieve ondernemersvereniging die samen met de gemeente de behoefte inventariseert naar nieuwe bedrijfskavels. Op de nieuwe website van Stiens is alles te lezen over de bedrijvigheid in Stiens en de recente ontwikkelingen. Catharina Bijlsma is namens de gemeente contactpersoon. 

Grou

In watersportdorp Grou, 10 km ten zuiden van Leeuwarden – zijn twee bedrijventerreinen te vinden. Accountmanager Attie Engbrenghof is namens gemeente Leeuwarden het aanspreekpunt voor al wat speelt qua bedrijvigheid in Grou. Op het terrein Biensma – waar zeer diverse bedrijven te vinden zijn – zijn geen kavels meer beschikbaar. Het bedrijventerrein Frisia is een watersport gerelateerd/-gebonden bedrijventerrein. Hier zijn nog enkele kavels beschikbaar.

Nieuws

28 11 2022
De E-Fixxter: de eerste volledig elektrische camper van Nederlandse bodem uit Leeuwarden

De E-Fixxter: de eerste volledig elektrische camper van Nederlandse bodem uit Leeuwarden

Een camper die seriematig op eigen bodem geproduceerd wordt en die je ook gewoon privé als vervoermiddel kunt gebruiken: Fixxter…
Lees meer →
23 11 2022
Maatregelenpakket inflatie voor ondernemers

Maatregelenpakket inflatie voor ondernemers

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor 1,9 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een maatregelenpakket voor ondernemers. Dit doet…
Lees meer →
08 11 2022
Vrijdag 18 november vieren we het ondernemerschap!

Vrijdag 18 november vieren we het ondernemerschap!

Ieder jaar worden ondernemers in het hele land een dag in het zonnetje gezet tijdens De Dag van de Ondernemer!…
Lees meer →