Zoek op inhoud

Ook ondernemen in Leeuwarden? 
 

Ook ondernemen in Leeuwarden? 

Join the pack! Leeuwarden is de plek om jouw ondernemersdromen waar te maken. Of je nu een startende ondernemer bent, of graag wil uitbreiden naar Leeuwarden, wij staan voor je klaar!

Waarom Leeuwarden?

De gezellige Leeuwarder binnenstad heeft veel te bieden. Ons ‘Leeuwenhart’ ademt geschiedenis. Het rijke verleden zie je terug in de vele historische panden. In het centrum staan zelfs twee paleizen; het Stadhouderlijk Hof en het Princessehof. In het hart van de stad vind je de Nieuwestad met de stadsgracht, waar vele kleine winkelstraatjes op uitkomen. Achter de oude gevels ontdek je vaak de meest bijzondere boetiekjes.

Er zijn prachtige vestigingsmogelijkheden op A-locaties. Leeuwarden trekt als hoofdstad van Friesland jaarlijks zo’n 2,6 miljoen bezoekers uit de regio, Nederland én veel buitenlandse toeristen. Als destinatie voor een stedentrip is Leeuwarden in vele top 10’s te vinden, ook op die van Lonely Planet. Er is een groot cultureel aanbod, veel musea en een goed gevulde evenementenagenda!

Leeuwarden in het kort:

  • Historische binnenstad met oude grachten
  • Breed en aantrekkelijk cultureel aanbod
  • Hoogste evenementendichtheid van Nederland
  • Duidelijke koers voor de binnenstad vanuit gemeente
  • Hoog niveau van voorzieningen
  • Compacte binnenstad ideaal voor stedentrips
  • Uitstekende bereikbaarheid en dito parkeervoorzieningen
  • Unieke en drukbezochte jachthaven aan de rand van de binnenstad bij stadspark de Prinsentuin

Binnenstadstour voor nieuwe ondernemers op vrijdag 25 november

Hessel bij de Leij – relatiebeheerder retail en horeca van gemeente Leeuwarden – en Hayo Galema – binnenstadsmanager – nodigen ondernemers met plannen om een winkel in de Leeuwarder binnenstad te openen van harte uit om meer te weten te komen over alle mogelijkheden. Of je nu plannen hebt als starter of al ondernemer bent, in beide gevallen ben je van harte welkom! Lees hier de uitnodiging en hoe je je kunt aanmelden.

Dille & Kamille

Leeuwarden stond al een tijdje op ons lijstje toen we dit historische pand op een mooie locatie aan de Nieuwestad tegenkwamen”, vertelde CEO Hans Geels tijdens de succesvolle opening van Dille & Kamille in het najaar van 2020. “We voelen ons niet alleen welkom; we voelen ons nu al thuis!

House of Color

De één verandert niets, de ander grijpt een crisis juist aan voor levensveranderende beslissingen. Niet dat het niet spannend was, maar de recessie weerhield Bettina Hoekstra er in 2013 niet van om haar droom waar te maken: een interieurwinkel, House of Colour.

Beschikbaar vastgoed

Overweeg je in de Leeuwarder binnenstad te ondernemen? Dan is het slim om contact op te nemen met de gemeente. Wij helpen je graag met advies of bij vragen. We hebben inzicht in de verschillende gebieden en winkelstraten. We hebben intensieve contacten met makelaars en vastgoedeigenaren en weten vaak uit eerste hand welke locaties beschikbaar zijn of komen. Wij denken in iedere fase met je mee, ook voor praktische zaken zoals het aanvragen van vergunningen. Neem hiervoor vrijblijvend contact op onze accountmanager Hessel bij de Leij. 

Samenwerken in ons Leeuwenhart

De Stichting Binnenstadsmanagement Leeuwarden organiseert de samenwerking van de verschillende belangenpartijen in de binnenstad om zo de economie van de binnenstad te versterken. De stichting is betrokken bij alle binnenstadsorganisaties, zowel uit de profit- als de non-profitsector. Binnenstadsmanager Hayo Galema beantwoordt graag al je vragen.


Het Leeuwarder Ondernemers Fonds – LOF – is aanjager van initiatieven en verbinder en spreekbuis tussen partijen die elkaar kunnen versterken met de middelen van het LOF. Het LOF is een belangrijke partner als het gaat om evenementen en levendigheid in de binnenstad.

Contact met de gemeente

Onze accountmanager Hessel bij de Leij helpt je graag op weg wanneer je ondernemersplannen hebt in onze binnenstad. Of het nu gaat om het vinden van een geschikt pand, personeel, de juiste samenwerkingspartners of lokale ondernemers die jou kunnen ondersteunen: één telefoontje of een mailtje en je weet het! Ook als je nog in een oriënterende fase zit komt Hessel graag een kop koffie met je drinken, want onder het genot van een kop koffie ontstaan vaak de beste ideeën. You can’t start a fire without a spark!