Zoek op inhoud

Toekomstproof Ondernemen

Als ondernemer bent u voortdurend bezig met veranderingen. Klein of groot, invloeden van dichtbij of wat verder weg, allemaal vragen ze een stukje aandacht. Onze accountmanagers helpen u graag om te ontdekken wat voor uw bedrijf waardevolle verbindingen kunnen zijn om met deze veranderingen om te gaan. Landelijk, regionaal of juist heel dichtbij. Met de community Toekomstproof Ondernemen helpen wij ondernemingen die net als u in de gemeente Leeuwarden gevestigd zijn met toekomstgerichte vraagstukken.

Netwerken, dat hoort erbij als ondernemer. En binnen onze gemeente zijn er een flink aantal netwerkclubs actief, van internationaal tot heel lokaal. Ook zijn er werkgroepen, verenigingen en innovatieve ontwikkeltrajecten om bij aan te sluiten. Het lukt als ondernemer niet altijd om alle nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen. Daarom hebben we de Community Toekomstproof Ondernemen waar u als ondernemer in onze gemeente kosteloos bij aan kunt sluiten.

Community Toekomstproof Ondernemen: slim samenwerken!

De uitdagingen die op ons pad komen dwingen ons anders te kijken naar hoe we zelf en met elkaar ondernemen. Grote brancheoverstijgende thema’s zoals de krappe arbeidsmarkt, circulair ondernemen, smart industry, toepassing AI, duurzame mobiliteit, cyberveiligheid of internationalisering en export zijn onderwerpen die we vooral samen moeten vastpakken om meer slagkracht te hebben: volop gebruikmaken van elkaars kennis en kunde! Want een sterk en bruisend ondernemersklimaat in- en om Leeuwarden, nu en in de toekomst, dat willen we toch allemaal?

Ivo Krikke, lid van het eerste uur van de community Toekomstproof Ondernemen: “We wilden al starten met een masterplan om onze culinaire groothandel Krikke te verduurzamen. Door de kennis en connecties van deze groep ondernemers is dat proces enorm versneld, we starten nu met fase 1: duurzame mobiliteit. Mijn tip: zoek de samenwerking met andere ondernemers want samen kom je met flinke stappen sneller bij het grote doel: een duurzame toekomst voor ons allemaal.”

Voor wie is de Community Toekomstproof ondernemen?

Iedere ondernemer is waardevol voor het ondernemersklimaat in onze gemeente, of het nu een bedrijf met honderden medewerkers betreft of een kleine winkelier. De community is er daarom voor iedere ondernemer die kennis, ervaringen, ideeën of middelen wil brengen én halen; ‘sharing’ is het fundamentele principe achter de community. De gemeente wil als deelnemer hierin graag bijdragen, daarom faciliteren wij zoveel mogelijk in het organiseren van kennissessies voor én door ondernemers.  

Wie zijn er lid?

In 2021 is gestart met vier pilot groepen van ondernemers uit alle delen van onze gemeente om de wensen en behoeften te peilen. In 2022 is het programma verder uitgebouwd met een aantal eerste kennissessies. In 2023 is deze koers verder doorgezet en wordt – naar de behoefte van de ondernemers – deze nog meer uitgewerkt naar een online community. De community telt nu meer dan 70 actieve leden uit verschillende sectoren en verschillend in bedrijfsgrootte.

Wat krijgt u als lid van de Community?

  • Brede toegang tot een netwerk van ambitieuze en toekomstgerichte ondernemers
  • Toegang tot live kennissessies over actuele thema’s waarmee u concreet aan de slag kunt
  • Korte lijnen naar adviseurs en netwerk gemeente
  • Deelname aan brainstormsessie’s over actuele ondernemersvraagstukken
  • U bent snel op de hoogte van nieuwe regelingen, programma’s of subsidies
  • In ontwikkeling: online platform om direct contact te leggen met collega-ondernemers van de community en kennis en ervaringen realtime uit te wisselen

Deelname aan de community is kosteloos. Het enige dat we van u vragen is dat u – waar mogelijk – actief een bijdrage levert aan de community door uw kennis en kunde te delen.

Joost Vereecken, eigenaar van het bedrijf Wasgoed.com: “Deze community is voor mij als MKB-er heel interessant want ik heb veel ideeën over hoe we lokaal slimmer, duurzamer en vooral socialer kunnen samenwerken en mooie ketens kunnen vormen. Ik sta graag aan de wieg van dit soort initiatieven en heb al mooie connecties gemaakt!”

Aanmelden voor de community

Wilt u meer weten over de Community Toekomstproof Ondernemen? Of u aanmelden? Neem dan contact op met Anne-Baukje Coster.

contact
Heeft u vragen? Neem gerust contact op

Ondernemers

waarmee kunnen wij u helpen?

Contact

Anne-Baukje Coster
06 500 50249
Toon alle contactpersonen

"*" geeft vereiste velden aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.