Zoek op inhoud

Musical 'De Tocht': een onvergetelijke reis begint op 1 oktober
27 september 2023

Musical 'De Tocht': een onvergetelijke reis begint op 1 oktober

Midden in onze bruisende gemeente Leeuwarden komt iets groots en bijzonders tot leven! Musical ‘De Tocht’ gaat in première op 1 oktober en zal de komende jaren het speciaal gebouwde Friso Theater laten schitteren. Op een ijsvloer van maar liefst 2.000m2 komt de spectaculaire Elfstedentocht tot leven. Voor alle dromers die ooit een Elfstedentocht willen beleven: ‘It giet oan’!

Maar ‘De Tocht’ is meer dan alleen een schouwspel op ijs. Het is een verhaal over doorzettingsvermogen, vriendschap en het nakomen van beloften. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht.” In de winter van 2023 wordt deze belofte ingelost, met een geheim en inzet die verder gaan dan het behalen van een medaille.

Werkgelegenheid door De Tocht

Dit grootschalige project levert niet alleen op het podium werkgelegenheid op, maar ook daarbuiten. Circa 150 FTE zullen rechtstreeks betrokken zijn. En de impact van ‘De Tocht’ strekt zich verder uit dan de theatermuren. Met naar schatting 300.000 bezoekers, waarvan 2/3 van buiten de provincie komt, is de economische boost voelbaar. Naar verwachting zullen ongeveer 40% van de bezoekers blijven overnachten. Deze inschatting is gebaseerd op soortgelijke grote producties in onze provincie en elders in het land. Een groot deel van deze bezoekers verkent ook andere lokale bedrijven en attracties, zowel in Leeuwarden als daarbuiten. 

Hand in hand met lokale organisaties en ondernemers

Samenwerken is de sleutel tot succes. Daarom werkt ‘De Tocht’ graag samen met lokale ondernemingen en toeristische partners om aantrekkelijke arrangementen aan te bieden. “Bij gelijke kwaliteit geven we de voorkeur aan Friese bedrijven, maar als dat niet mogelijk is, kijken we breder.” aldus Foppe van der Veen, een van de vier producenten van De Tocht. Samen met Hans Staal, Lisette Bokma en Madelene van Beuzekom is hij de drijvende kracht achter de musical. “We zijn ook erg blij met de samenwerking met gemeente Leeuwarden, ze hebben bij elk aspect van dit project aan onze zijde gestaan, ronduit fantastisch!”. Als je zoals wij zo’n droom hebt dan heb je elkaar nodig. Het gaat echt om de gezamenlijke drive, en die is er. Het kernthema van ‘De Tocht’ dat ondernemers zal aanspreken, is ‘de kracht van samenwerking’. Samen kunnen we meer bereiken, en dat is precies wat ‘De Tocht’ symboliseert.

Benieuwd hoe u kunt samenwerken met De Tocht? De organisatie staat open voor partnerschappen die de zichtbaarheid vergroten en helpen om mensen naar Friesland te trekken. Ook biedt De Tocht speciale arrangementen voor bedrijven en groepen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Ter afsluiting enkele inspirerende woorden van regionale ondernemers die betrokken zijn bij ‘De Tocht’:

Christiaan de Jong, Haan Reclamewerk: “Bij Haan Reclamewerk vinden we het niet meer dan logisch om dit soort bijzondere projecten te steunen. We werken in heel Nederland en daarbuiten, maar ons hart ligt hier, in Friesland. Musical ‘De Tocht’ laat het Friese hart voor heel Nederland kloppen en dat is een geweldige boost voor de provincie.”

Johannes Klaversma, De Walrus, Groote Wielen, Saucier: “Musical ‘De Tocht’ bruist en dat is aanstekelijk. Het is geweldig dat Friesland met deze productie een magneet kan worden voor wintertoerisme. Dit biedt kansen voor de horeca in heel Friesland, maar dan moeten we er samen iets van maken. Vanuit onze bedrijven is die drive er 100%. We hebben hier zoveel moois te bieden, en ik ben ervan overtuigd dat we de magie van de Elfstedentocht door de hele provincie kunnen laten voelen. It giet oan!”

Grote waardering ook voor alle lokale ondernemers en organisaties die hebben bijgedragen aan ‘De Tocht’. Laten we samen deze prachtige reis maken!

Artitude – Haan Reklame – Mannen van Staal – Pranger Rosier – Blauwe Zone – De Walrus – Boomsma Distilleerderij – West Cord Hotel – Bourguignon – Pre Zero – Post Plaza – 11stedenhal – Neushoorn – Tresoar – LOF – BV Sport – Afûk – KunstKade – Bentacera

Nieuws

09 04 2024
Nieuwsbrief: Dit voorjaar is Leeuwarden volop in beweging!

Nieuwsbrief: Dit voorjaar is Leeuwarden volop in beweging!

Op de planning: bijeenkomst Inkoop & Ondernemerschap, inspirerende kennissessie over Leeuwarden als hoofdstad van watertechnologie en tal van buitenevenementen die…
Lees meer →
08 12 2023
Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden biedt gratis Cyberscan aan voor bedrijven

Gemeente Leeuwarden helpt het Midden- en Klein Bedrijf weerbaar te worden tegen cybercriminaliteit. Het project ‘Cyberweerbaar MKB Noord-Nederland’ begeleidt ondernemers…
Lees meer →
31 10 2023
De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

De Omgevingswet komt eraan. Wat verandert er voor ondernemers?

Wilt u een nieuw bedrijfspand laten bouwen? Wilt u tijdelijk een container bij uw bedrijf plaatsen, of uw café in…
Lees meer →